ΚΟΣΜΟΣ

Κανονικά το ταξίδι του Εμανουέλ Μακρόν στη Ρωσία

Κανονικά το ταξίδι του Εμανουέλ Μακρόν στη Ρωσία
EUROKINISSI

Επιβεβαίωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν - Υβ Λε Ντριάν,  ότι ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα επισκεφθεί τη Ρωσία, τον ερχόμενο Μάιο, όπως ήταν προγραμματισμένο, καθώς το Παρίσι αποδίδει τεράστια σημασία σε έναν ειλικρινή διάλογο με τη Μόσχα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, o κ. Λε Ντριάν έσπευσε να υπογραμμίσει, ωστόσο, ότι η Μόσχα θα πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, αναφερόμενος στην ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας, εξαιτίας της απόπειρας δηλητηρίασης με νευροτοξικό παράγοντα του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μακρόν αναμένεται να συμμετάσχει το Μάιο στην Αγία Πετρούπολη σε ένα οικονομικό φόρουμ, παρά τη διπλωματική ένταση μεταξύ ΕΕ και Μόσχας.

Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, στην πόλη Σάλσμπερι και σε αντίποινα δυτικές χώρες έχουν απελάσει από το έδαφός του περίπου 130 Ρώσους διπλωμάτες, αν και η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ