ΚΟΣΜΟΣ

The Guardian: μετά από κατακραυγή ακυρώνει τις διακοπές στην Ελλάδα της κρίσης

The Guardian: μετά από κατακραυγή ακυρώνει τις διακοπές στην Ελλάδα της κρίσης

Η Τhe Guardian βρέθηκε αντιμέτωπη με την οργή του ελληνικού διαδικτύου αλλά και πολλών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων για τον "εναλλακτικό τουρισμό στην Ελλάδα της κρίσης". 

Σε συνεργασία με την Pοlitical Tours, η The Guardian πρότεινε με αντίτιμο 2.500 στερλίνες ένα οδοιπορικό στην άλλη Ελλάδα, πέρα από τις γαλάζιες ακτές και τον πολιτιστικό πλούτο του παρελθόντος.

Με άτυπο "ξεναγό" την ανταποκρίτρια της στην Ελλάδα Helena Smith η βρετανική εφημερίδα έγραφε για μια "συγκλονιστική εξερεύνηση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των προσφύγων στην Ελλάδα".

Ο "εξωτισμός της μιζέριας" αποδείχθηκε μια άτυχη έμπνευση για τη The Guardian που ακύρωσε το πακέτο του Μαρτίου 2019.

"Η Τhe Guardian συνεργάζεται με την Political Tours για 'εναλλακτικά' ταξίδια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες για ανθρώπους που επιθυμούν να κατανοήσουν το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο των προορισμών τους. Κατόπιν σκέψης διακόπτουμε αυτό το πρόγραμμα ούτως ώστε να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας" δήλωσε εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού ομίλου.

Άλλα πακέτα που ακυρώθηκαν είναι σε Βοσνία και Ουκρανία.

"Ταξιδέψτε πέρα από τους τίτλους"

To εναλλακτικό πρακτορείο Political Tours ίδρυσε ο πρώην ανταποκριτής των New York Times στα Βαλκάνια Νίκολας Γουντ. Το ιδιότυπο αυτό εγχείρημα έχει επαναληφθεί στο παρελθόν χωρίς τη συνδρομή της The Guardian το 2013.

Η Ιορδανία, η Κούβα, ο Λίβανος και η Βόρεια Ιρλανδία είναι ακόμη μερικοί προορισμοί στα πακέτα της εταιρίας που καλεί σε ένα τουρισμό πέρα από τους τίτλους της ειδησεογραφίας.

"Ανακαλύψτε την Ελλάδα της κρίσης"

2018 03 13T000000Z 1949672183 RC1840197E30 RTRMADP 3 EUROPE MIGRANTS GREECE PORT

REUTERS/Alkis Konstantinidis

"Πουθενά στην Ευρώπη η οικονομική κρίση δεν είχε πιο βαθιά επίδραση από ό, τι στην Ελλάδα, όπου οι δραστικές περικοπές του προϋπολογισμού είχαν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων. Επιπλέον, πρέπει η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση -αλλά με κάποιο τρόπο η Ελλάδα έχει αποδειχθεί ανθεκτική" σημειώνει.

"(Σε αυτό το πακέτο διακοπών) παρακολουθούμε τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν για την υπόλοιπη Ευρώπη από την Ελλάδα. Η περιήγησή μας ξεκινάει από τους αμπελώνες της Σάμου, ένα γραφικό νησί μόλις ένα μίλι από την Τουρκία, και μετά μετακινείται στην πρωτεύουσα της Αθήνας. Θα βρεθούμε σε απομακρυσμένες φάρμες αλλά και στα προάστια των πόλεων για να ακούσουμε τις απόψεις των πολιτών, των ΜΚΟ, των επιχειρηματιών αλλά και των πολιτικών" αναφέρει η The Guardian.

"Οι κορυφαίοι αναλυτές της εφημερίδας και η Helena θα είναι σε ετοιμότητα και απαντήσουν στα δικά σας ερωτήματα ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματά σας σχετικά με μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα" καταλήγει.

GUARDIAN GREECE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ