Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία αναζητά δικαιολογίες - Δεν επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών
Την θέση ότι η Τουρκία αναζητά δικαιολογίες, γιατί δεν επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Για τη χθεσινή ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας είπε ότι πρόκειται για επανάληψη της τουρκικής ρητορικής.
Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση αναφορικά με μια ενδεχόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί. Η κυβέρνηση, είπε, εργάζεται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για επανέναρξη των συνομιλιών.
Τόνισε παράλληλα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν τίθεται ζήτημα υδρογονανθράκων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπενθυμίζοντας πως υπάρχει συγκεκριμένη σύγκλιση από τον προηγούμενο γύρο, ότι το θέμα αυτό θα είναι αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε την θέση του προέδρου Αναστασιάδη ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού.
Michael Jackson: The Trial – Η δίκη που ξανανοίγει πληγές και ερωτήματα
11:57
Ο Ανδρουλάκης απαντά στον Ανδρουλάκη για το πρόγραμμα SAFE: «Το ΠΑΣΟΚ διατρεβλώνει την αλήθεια»
11:55
Δυστύχημα στη Ρουμανία: Αεροδιακομιδή για τον τρίτο τραυματία - Θα νοσηλευτεί στο Παπαγεωργίου (vids&pic)
11:52
Αυτοψία Χαρδαλιά σε αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής προϋπολογισμού άνω των 4 εκατ. ευρώ
11:46