ΚΟΣΜΟΣ

Devonte Hart: Το μαύρο αγόρι που αγκάλιασε τον λευκό αστυνομικό και έγινε viral, αγνοείται

Devonte Hart: Το μαύρο αγόρι που αγκάλιασε τον λευκό αστυνομικό και έγινε viral, αγνοείται
CNNi / Mendocino County Sheriff's Office

Η φωτογραφία του να αγκαλιάζει έναν λευκό αστυνομικό, ενώ το πρόσωπό του ήταν γεμάτο δάκρυα, κατά τη διάρκεια μια διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας στο Πορτλαντ του Όρεγκον το 2014 έγινε viral και ο ίδιος έγινε δεκάδες πρωτοσέλιδα. Για τον Devonte Hart ο λόγος, ένα μαύρο αγόρι το οποίο με την επίμαχη φωτογραφία τράβηξε την προσοχή ολόκληρου του έθνους, όταν ήταν μόλις 12 ετών.  

Ο Devonte κρατούσε μια πινακίδα που έλεγε ότι προσφέρει «Δωρεάν Αγκαλιές». Ο αστυνομικός Bret Barnum τον πλησίασε και του έτεινε το χέρι επειδή έκλαιγε. Οι δυο τους μίλησαν για τη ζωή, τα ταξίδια και τις διακοπές, προτού ο Devonte του ζητήσει να τον αγκαλιάσει.

Το 15χρονο σήμερα αγόρι αγνοείται, αφού το οικογενειακό τους αμάξι έπεσε από ύψος 30 μέτρων από έναν παράκτιο δρόμο στην Καλιφόρνια.

Τα πτώματα της Jennifer και Sarah Hart και τριών εκ των έξι παιδιών τους, βρέθηκαν τη Δευτέρα μέσα και γύρω από το όχημα, το οποίο προσγειώθηκε με την οροφή του στον Ειρηνικό Ωκεανό. Κανένας από τους επιβάτες δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, ανέφερε ο σερίφης της κομητείας Mendocino, Tom Allman.

Τα τρία παιδιά, όμως, Η 16χρονη Hannah, η 12χρονη Sierra και ο Devonte, εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι συνθήκες του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Η αστυνομία έλαβε κλήση ενός περαστικού τη Δευτέρα, ο οποίος είχε δει το όχημα στον γκρεμό.

Ποιοι ήταν οι Χαρτ;

Η οικογένεια ζούσε το τελευταίο διάστημα στο Woodland στην Ουάσινγκτον. Οι Υπηρεσίες Προστασίας Παιδιών είχαν προσπαθήσει να επισκεφτούν την οικογένεια λίγες μέρες πριν το δυστύχημα, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι τα παιδιά ήταν πιθανών θύματα κακοποίησης και αμέλειας.

«Δεν είχαμε ευρήματα από την έρευνα και δεν είχαμε προϊστορία με αυτή την οικογένεια. Δουλεύουμε από κοινού με όλες τις υπηρεσίες για να δούμε τις δικές τους έρευνες», ανέφερε το Κρατικό Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Υγείας της Ουάσινγκτον.

Η Sarah Hart είχε παραδεχθεί την ενοχή της για ενδοοικογενειακή επίθεση, για ένα περιστατικό με ένα από τα παιδιά το 2010, σε επαρχία της Μινεσότα, σύμφωνα με αρχεία του δικαστηρίου.

Το παιδί είχε παραπονεθεί τότε σε δάσκαλό του στο σχολείο για πόνους στην πλάτη και το στομάχι, που αποκαλύφθηκε ότι ήταν μελανιές. Η Hart υποστήριξε ότι έδειρε το παιδί εξαιτίας της συμπεριφοράς του και καταδικάστηκε με κοινωνική εργασία και ένα χρόνο με αναστολή.

Ένας γείτονας της οικογένειας στην Ουάσινγκτον μιλώντας στο CNNi, περιέγραψε ως υπέροχα τα παιδιά, τα οποία όπως τόνισε, όμως, έμεναν κυρίως στο σπίτι μετά το σχολείο και φαίνονταν καταπιεσμένα, ενώ δεν ήταν ιδιαίτερα επικοινωνιακά.

Οικογενειακοί φίλοι, ωστόσο, περιγράφουν τους γονείς ως στοργικούς που έκαναν τα πάντα για τα παιδιά τους.

Το ταξίδι στην Καλιφόρνια πάει στραβά

Μια μέρα πριν από το δυστύχημα, ο σερίφης είχε ζητήσει από τους πολίτες οποιαδήποτε πληροφορία για το πού βρίσκεται η οικογένεια.

«Δεν έχουμε αποδείξεις και κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια. Αν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια θα το ανακαλύψουμε και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα το ανακοινώσουμε στο κοινό», δήλωσε ο ίδιος.

Έπειτα από έρευνα που έγινε στο σπίτι της οικογένειας, φαινόταν σαν να είχαν πάει σε προσωρινό ταξίδι, καθώς υπήρχαν πολλά αντικείμενα μέσα, μαζί με ένα κατοικίδιο ζώο και κάποια κοτόπουλα.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι και τα έξι παιδιά βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο, ωστόσο είναι πιθανό τα τρία παιδιά που αγνοούνται να είχαν μείνει με φίλους τους, σύμφωνα με τον σερίφη.

Ένας παράγοντας που προβληματίζει τους αστυνομικούς, ωστόσο, είναι ότι δεν γνωρίζουν πότε ακριβώς έγινε το δυστύχημα. Το όχημα βρισκόταν στο νερό για αρκετές ώρες προτού το ανακαλύψουν, ενώ δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Boy in viral hug photo missing after family's car plunges off cliff

By Melissa Gray, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ