Ο πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια 12 κρατουμένων σε φυλακή της Ρώμης
Ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε για άλλη μια φορά τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης σε μια φυλακή, πλένοντας τα πόδια δώδεκα κρατουμένων, μεταξύ των οποίων ήταν δύο μουσουλμάνων, ενός ορθόδοξου και ενός βουδιστή.
Αφού συναντήθηκε νωρίτερα με ασθενείς φυλακισμένους στο σωφρονιστικό ίδρυμα Ρετζίνα Κοέλι της Ρώμης, ο ποντίφικας τέλεσε το απόγευμα τη λειτουργία του Μυστικού Δείπνου. Ακολούθησε η Τελετή του Νιπτήρος, στην οποία συμμετείχαν δώδεκα κρατούμενοι από επτά διαφορετικές χώρες: από την Ιταλία, τις Φιλιππίνες, το Μαρόκο, τη Μολδαβία, την Κολομβία, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε.
«Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ζωή και δεν πρέπει να τον κρίνουμε» υπογράμμισε ο πάπας. «Γονατίζω ενώπιόν σας» πρόσθεσε, σύμφωνα με την ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από το Ράδιο του Βατικανού.
«Καμία τιμωρία που δεν αφήνει παράθυρο στην ελπίδα δεν είναι δίκαιη. Μια τιμωρία που δεν αφήνει ελπίδες δεν είναι χριστιανική, είναι απάνθρωπη (...) Για αυτό η θανατική καταδίκη δεν είναι ανθρωπιστική, ούτε χριστιανική ποινή», συνέχισε.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ο πάπας μίλησε για την ταπεινότητα του Ιησού και είπε ότι «αν οι βασιλιάδες, οι αυτοκράτορες και οι αρχηγοί κρατών είχαν ακολουθήσει το παράδειγμά του δεν θα είχαμε τόσους πολλούς πολέμους».
SPONSORED
Από τη διπλωματία του πολέμου, στο γήπεδο: Θρίλερ με τις βίζες μελών της Εθνικής Ιράν στο Moυντιάλ
23:57
Κρήτη: Σύλληψη 37χρονου παλαιστινιακής καταγωγής που κατηγορείται ως μέλος της Χαμάς
23:55
Ζωολογικός κήπος της Ταϊπέι καλωσόρισε ένα ζευγάρι κόκκινα πάντα από την Κίνα
23:44
Η Lego λανσάρει τη Σαγράδα Φαμίλια με 12.060 κομμάτια - Το μεγαλύτερο σετ που έχει δημιουργήσει
23:34