ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αδριανούπολη οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στην Αδριανούπολη οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Φωτογραφία αρχείου Engin Ozmen/Dogan News Agency via REUTERS

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανουπόλεως βρέθηκαν για τέταρτη φορά σήμερα οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία εδώ και ένα μήνα.

Η τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε χτες την ένσταση που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι των δύο αξιωματικών, παρατείνοντας την προφυλάκισή τους.

Πλέον, οι δύο στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους αναμένουν το κατηγορητήριο των τουρκικών αρχών εναντίον τους, καθώς και να οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης τους.

Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu έγραφε χτες ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πιθανώς να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης πέντε ετών -μια τοποθέτηση που είναι ακόμη πρώιμη, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον των στρατιωτικών.

Το Anadolu ισχυριζόταν ότι υπάρχουν «αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες» σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι «ύποπτοι».

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλεσε εκ νέου την Τουρκία να απαγγείλει κατηγορίες στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

«Η ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει άμεσα για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και τους στερείται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα, για ποιο λόγο μετά από έναν σχεδόν μήνα δεν έχουμε καν γνώση των κατηγοριών και για ποιο λόγο επιλέγεται αυτή η τακτική της κωλυσιεργίας που καθόλου δεν συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μας και σε μια σχέση καλής γειτονίας με τους Τούρκους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ