ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι πρώτοι απελαθέντες Ρώσοι διπλωμάτες προσγειώθηκαν στη Μόσχα

ΗΠΑ: Οι πρώτοι απελαθέντες Ρώσοι διπλωμάτες προσγειώθηκαν στη Μόσχα
REUTERS/Maxim Shemetov

Το πρώτο αεροπλάνο που μετέφερε απελαθέντες διπλωμάτες της Ρωσίας από τις ΗΠΑ έφτασε στην Μόσχα.

Το αεροπλάνο, ένα Il-96, μετέφερε 46 ρώσους διπλωμάτες και τις οικογένειές τους, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS. Η ρωσική τηλεόραση έδειξε εικόνες κατά την αποβίβαση των επιβατών από το αεροσκάφος και λεωφορεία του αερολιμένα που περίμεναν τους ταξιδιώτες να επιβιβαστούν.

Ένα δεύτερο αεροπλάνο με απελαθέντες διπλωμάτες αναμένεται αργότερα σήμερα στη Μόσχα.

Συνολικά 171 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών των απελαθέντων διπλωματών, είχαν κληθεί να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ, ως απάντηση στην δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου, Σεργκέι Σκριπάλ, για την οποία το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα.

Η δηλητηρίαση στις 4 Μαρτίου σε βρετανικό έδαφος του Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, προκάλεσε από τις 14 Μαρτίου κύμα απελάσεων από χώρες της Δύσης, στο οποίο η Ρωσία απάντησε με συμμετρικά αντίποινα. Η διπλωματική κρίση έχει επηρεάσει συνολικά περίπου 300 διπλωμάτες.

Το Λονδίνο κατηγορεί τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας παρά τις διαψεύσεις της Μόσχας που δηλώνει ότι δεν έχει καμιά εμπλοκή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ