Ερντογάν για Έλληνες στρατιωτικούς: Είμαστε κράτος δικαίου, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη
Αιχμές άφησε κατά της Δύσης αλλά και τις χώρας μας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, παρομοιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς την υπόθεση με αυτήν των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν χώρα μας μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
«Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, και συμπλήρωσε: «Τότε, από τον κ. Τσίπρα, που του είχα μιλήσει, μου είχε πει πως σε 10-15 ημέρες θα κανόνιζε την υπόθεση. Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και ακόμη να το κανονίσει».
Στη συνέχεια, ο Ερντογάν, μιλώντας στην Αντιόχεια, έστρεψε τα «πυρά» του κατά της Δύσης.
«Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραβίασαν τα σύνορα, ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε εμάς. Λυπάμαι πολύ, είμαστε κι εμείς κράτος δικαίου. Αυτή η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Ότι αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες, εννοώντας τους 8 Τούρκους, δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα».
Λιβύη: Συγκρούσεις δυνάμεων του Χάφταρ με ένοπλες ομάδες στα σύνορα με Νίγηρα - Τρεις νεκροί
22:37
Shutdown στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί δεν θα στηρίξουν το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση
22:30
Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για το εσωτερικό Erasmus
22:20
«Μπλόκο» στην πρόσβαση στα social media εφήβων κάτω των 16 ετών εξετάζει η Πορτογαλία
22:11