ΚΟΣΜΟΣ

Χ. Τσαβούσογλου για δηλώσεις Καμμένου: Προσπαθούν να καλύψουν τις αποτυχίες τους

Χ. Τσαβούσογλου για δηλώσεις Καμμένου: Προσπαθούν να καλύψουν τις αποτυχίες τους
EUROKINISSI

Σε υψηλούς τόνους και η απάντηση της Τουρκίας για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «στοχευμένη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να καλύψει τις αποτυχίες της».

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Τσαβούσογλου εκλήθη να σχολιάσει τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας από την Προύσα, όπου βρισκόταν.

Ερωτηθείς εάν η ένταση τις τελευταίες εβδομάδες κλιμακώνεται και προς ποια κατεύθυνση είναι οι διπλωματικές εξελίξεις, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε: «Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Και η Τουρκία είναι μία πολύ ισχυρή χώρα. Επιθυμία μας θα ήταν να επωφεληθεί περισσότερο από μία τέτοια ισχυρή χώρα γείτονα. Αυτό είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Έσπευσε, όμως, να συμπληρώσει ότι οι ισορροπίες στην Ελλάδα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, «λόγω της οικονομικής κρίσης». «Βλέπω να υπάρχει μια στοχευμένη προσπάθεια ώστε να καλύψουν τις αποτυχίες τους, στρέφοντας το βλέμμα του ελληνικού λαού από την οικονομική κατάσταση προς άλλη κατεύθυνση» είπε ο ίδιος, πάντα σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ