ΚΟΣΜΟΣ

Πότε και πώς θα έρθει το τέλος του κόσμου: Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν

Πότε και πώς θα έρθει το τέλος του κόσμου: Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν
nasa.gov

Ο κόσμος θα τελειώσει με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε: με ένα τεράστιο Big Bang. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν έπειτα από χρόνια μελετών επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, δίνοντας την απάντηση στο ερώτημα πότε και πώς θα έρθει το τέλος του κόσμου.

Οι θεωρίες για το πώς θα καταστραφεί ο κόσμος, όπως τον γνωρίζουμε τώρα, είναι πολλές και κυρίως μιλούσαν είτε για πυρηνικό πόλεμο, είτε για καταστροφική σύγκρουση μετεωριτών ή για μια αργή «βύθιση» στο σκοτάδι.

Όμως, η νέα μελέτη των ειδικών στο Χάρβαρντ, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Physical Review D, κατέληξε στο ότι το μόνο που θα… χρειαστεί για να έρθει το τέλος του κόσμου είναι η αποσταθεροποίηση του σωματιδίου που πιστεύεται ότι αποτελεί τη βάση της μάζας, κι αυτό δεν είναι άλλο από το περίφημο μποζόνιο του Χιγκς.

Όταν συμβεί αυτή η αποσταθεροποίηση, ο κόσμος θα εκραγεί, δημιουργώντας μια τεράστια ενεργειακή «φούσκα» που θα καταστρέψει τα πάντα στο σύμπαν, όχι μόνο στη Γη.

Το τέλος του κόσμου προσδιορίζεται σε περίπου 11 τρισεκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της επιστημονικής ομάδας, η οποία πάντως αναφέρει στη μελέτη της πως η… αρχή του τέλους ίσως έχει ήδη ξεκινήσει. Στην πραγματικότητα δεν θα μάθουμε ποτέ πότε πλησιάζει το τέλος, εκτός κι αν κάποιος καταφέρει να εντοπίσει το… άπιαστο «σωματίδιο του Θεού».

Αυτοί θα είναι οι τελευταίοι επιζώντες οργανισμοί πάνω στη Γη

Πάντως μέχρι το τέλος του κόσμου, είναι πιθανό να συμβούν άλλα καταστροφικά γεγονότα, όπως για παράδειγμα να καεί ο Ήλιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ