ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός ηθοποιός κατηγορείται για τον θάνατο Κύπριας στο Λονδίνο

Βρετανός ηθοποιός κατηγορείται για τον θάνατο Κύπριας στο Λονδίνο
Facebook

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας προφυλακίστηκε ο βρετανός ηθοποιός Χάρι Γκούντγουιν Σιμς, ο οποίος φέρεται να έσπρωξε βίαια μια 80χρονη Κύπρια, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει, να χτυπήσει στο κεφάλι και λίγες μέρες μετά να πεθάνει από εγκεφαλική αιμορραγία.

Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, όταν ο 29χρονος ηθοποιός, περπατούσε σε κατάσταση μέθης σε κεντρικό δρόμο της συνοικίας Kentish Town του βορείου Λονδίνου. Όταν βρέθηκε στο δρόμο του η 80χρονη Ουρανία Λάμπρου, εκείνος την έσπρωξε βίαια, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει στο οδόστρωμα και να χτυπήσει στο κεφάλι. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, από το οποίο έλαβε εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα, όμως δύο μέρες μετά επανεισήχθη, με τους γιατρούς να κάνουν διάγνωση για εγκεφαλική αιμορραγία. Αυτή ήταν και η αιτία θανάτου της, μόλις ένα 24ωρο αργότερα.

Η άτυχη 80χρονη επέστρεφε από το σπίτι της κόρης της, την οποία είχε επισκεφθεί για να τη βοηθήσει με τις πασχαλινές προετοιμασίες. Είχε μόλις κατέβει από το λεωφορείο και περνούσε το δρόμο για να φτάσει στο σπίτι της όταν δέχθηκε τη μοιραία σπρωξιά από τον 29χρονο.

Ο νεαρός ηθοποιός, γνωστός από τη συμμετοχή του σε ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα, πλέον κατηγορείται για ανθρωποκτονία και για επίθεση με ξυλοδαρμό, καθώς πριν το περιστατικό με την 80χρονη Κύπρια, είχε τραβήξει την προσοχή των αστυνομικών λόγω της συμπεριφοράς του.

Κρίθηκε προφυλακιστέος και πρόκειται να οδηγηθεί στο δικαστήριο τον επόμενο μήνα, ενώ η Ουρανία Λάμπρου, που ζούσε στο Λονδίνο από τα 17 της και εργαζόταν ως μοδίστρα, άφησε πίσω της έξι παιδιά, 16 εγγόνια και 13 δισέγγονα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ