ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Θα παραδοθεί στις Αρχές ο Λούλα - Απορρίφθηκε το αίτημα να παραμείνει ελεύθερος

Βραζιλία: Θα παραδοθεί στις Αρχές ο Λούλα - Απορρίφθηκε το αίτημα να παραμείνει ελεύθερος
REUTERS/Leonardo Benassatto

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα είπε σήμερα ότι θα παραδοθεί στις βραζιλιάνικες Αρχές, μία ημέρα αφότου αψήφησε την εντολή που του έδωσε δικαστής για να παρουσιαστεί στην αστυνομία προκειμένου να ξεκινήσει να εκτίει την ποινή κάθειρξης που του έχει επιβληθεί για διαφθορά.

Στην πρώτη ομιλία του μετά τη δικαστική εντολή, ο Λούλα δήλωσε ότι είναι αθώος και ότι στοχοθετείται προκειμένου να τον αποτρέψουν να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας Έντσον Φάκιν απέρριψε το τελευταίο αίτημα του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, το οποίο είχαν υποβάλει την Παρασκευή οι συνήγοροί του, ζητώντας ο εντολέας τους να παραμείνει ελεύθερος, ωσότου εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να επιτύχει την ακύρωση της καταδίκης του, για μια υπόθεση διαφθοράς.

Το ίδιο δικαστήριο είχε απορρίψει την Πέμπτη το αίτημα του κεντροαριστερού πρώην προέδρου να μη φυλακιστεί.

Ο πρώην πρόεδρος παρέμεινε την Παρασκευή κλεισμένος στα γραφεία του συνδικάτου των εργαζομένων του μετάλλου –του οποίου υπήρξε ηγέτης– περιστοιχισμένος από φίλους και συνεργάτες του και προστατευμένος από χιλιάδες ανθρώπους γύρω από το κτίριο, κοντά στο Σάου Πάουλου.

Πλέον ο Λούλα αναμένεται να παραδοθεί, αφού πρώτα παραστεί σε μια επιμνημόσυνη δέηση για την εκλιπούσα σύζυγό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ