Βραζιλία: Παραδόθηκε ο πρώην πρόεδρος Λούλα Ντα Σίλβα
Παραδόθηκε στην αστυνομία ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, αποχωρώντας τελικά από τα κεντρικά γραφεία του συνδικάτου των εργαζομένων στη βιομηχανία του μετάλλου που είχε καταφύγει αψηφώντας τη διορία που είχε δώσει δικαστής να παρουσιαστεί στο αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Κουριτσίμπα.
Προηγήθηκαν χαοτικές σκηνές, με υποστηρικτές του κεντροαριστερού πρώην προέδρου της χώρας να τον εμποδίζουν να παραδοθεί.
Ο πρώην αρχηγός του Κράτους αναμένεται να μεταχθεί από τους αστυνομικούς σε φυλακή στην Κουριτσίμπα για να αρχίσει να εκτίει την ποινή κάθειρξης 12 ετών κι ενός μήνα που του επιβλήθηκε για υπόθεση διαφθοράς, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Globo.
Ο Λούλα, κατά όλες τις δημοσκοπήσεις ο επικρατέστερος νικητής των προεδρικών εκλογών της 7ης Οκτωβρίου, στις οποίες όμως μοιάζει πλέον απίθανο να του επιτραπεί να συμμετάσχει, είχε καταφύγει στα κεντρικά γραφεία του συνδικάτου όπου ξεκίνησε την πολιτική καριέρα, στο προάστιο Σάο Μπερνάρντο ντου Κάμπου, λίγο έξω από το Σάο Πάουλο.
Διακοπές του Πάσχα: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία - Όλες οι αργίες του 2026
06:00
Fuel Pass: Από τις 6 Απριλίου ανοιχτή η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε την αίτηση για το επίδομα
05:00
Εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ: Ποιες θεματικές ενότητες καλύπτουν
04:00
Youth Pass 2026: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
03:00