ΚΟΣΜΟΣ

Μποζντάγ: Δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Μποζντάγ: Δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
EPA/RAHAT DAR

Να αποσυνδέσει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, με εκείνο των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα και η Τουρκία ζητά την έκδοσή τους, επιχείρησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

«Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής», δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ την Κυριακή, μία μόλις μέρα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά των Ελλήνων πολιτικών, σημειώνοντας πως «οι άδικες και προκλητικές δηλώσεις κάποιων Ελλήνων υπουργών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέδεσε-εμμέσως πλην σαφώς- το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με την τύχη των οκτώ Τούρκων, οι οποίοι-σύμφωνα με την Άγκυρα- είχαν ανάμειξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Επιστρέφοντας από τη Βάρνα, όπου συναντήθηκε με Τουσκ και Γιούνκερ, ο Ερντογάν τόνισε σε δημοσιογράφους πως στη Σύνοδο έγινε αναφορά στους 8 αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, εξηγώντας στους ευρωπαίους ηγέτες πως «δεν είναι δίκαιο αυτοί που συζητούν σε βάθος το θέμα των δύο στρατιωτικών να μην συζητούν καθόλου το θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα έπειτα από την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα στην Τουρκία».

Αν και υποστήριξε πως «εμείς ασφαλώς δεν διασυνδέουμε τα δύο θέματα», τόνισε πως «εκείνοι που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας είναι ακόμη στην Ελλάδα. Εμείς όταν τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν μιλούν καθόλου για αυτό το θέμα, λένε ότι πρέπει να αφεθούν αμέσως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ