ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Τραυματισμοί, ζημιές και συλλήψεις στον «πόλεμο της λαμπρατζιάς»

Κύπρος: Τραυματισμοί, ζημιές και συλλήψεις στον «πόλεμο της λαμπρατζιάς»
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Επτά συλλήψεις, τρεις αστυνομικοί ελαφρά τραυματίες και αρκετές ζημιές είναι ο απολογισμός του «πολέμου» της «λαμπρατζιάς», της φωτιάς που ανάβουν ως έθιμο νεαρά άτομα κατά τη λειτουργία της Ανάστασης.

Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώθηκαν στη Λεμεσό, όπου αστυνομία και πυροσβεστική βρίσκονταν σε κινητοποίηση καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύκτας για να προλάβουν την έκρηξη πυρκαγιών και να επιβάλουν την τάξη. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου.

Το σοβαρότερο περιστατικό σημειώθηκε στην ενορία Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, όπου νεαροί τοποθέτησαν στον κύριο δρόμο ελαστικά στα οποία έβαλαν φωτιά, προκαλώντας διακοπή της κυκλοφορίας και ταλαιπωρία στους περαστικούς.

Αστυνομικές δυνάμεις που έφθασαν για να επιβάλουν την τάξη δέχθηκαν πέτρες με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να τραυματισθούν ελαφρά. Έξι νεαροί συνελήφθησαν.

Πέτρες εναντίον περιπόλων της αστυνομίας έριξαν άγνωστοι και έξω από τις εκκλησίες του Αποστόλου Λουκά και του Αποστόλου Ανδρέα. Τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός και συνελήφθη ένα άτομο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ