Συνελήφθη Τούρκος ιμάμης, ύποπτος για σχέσεις με τον Γκιουλέν, σε σκάφος με ελληνική σημαία
Ένας ύποπτος για διασυνδέσεις με την οργάνωση FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν συνελήφθη σε γιοτ στο θέρετρο της Μαρμαρίδας, στα τουρκικά παράλια, απέναντι από τη Ρόδο.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο ύποπτος συνελήφθη ενώ βρισκόταν σε γιοτ που έφερε την ελληνική σημαία.
Πρόκειται για τον 48χρονο Μουράτ Ελμάς, ιμάμη του δικτύου Γκιουλέν, ο οποίος συνελήφθη μαζί με πέντε ακόμη άτομα.
Ο 48χρονος φέρεται να δίδασκε θρησκευτικά στα σχολεία του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν και σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, σχεδίαζε να διαφύγει στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα.
Στην κατοχή του βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα που είχαν εγκατεστημένο το ByLock, μία κρυπτογραφημένη εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν και οι πραξικοπηματίες της Τουρκίας το καλοκαίρι του 2016.
Η Πολωνία φέρεται να απέτρεψε ρωσική απειλή κοντά στα σύνορά της με την Πολωνία
20:33
Γιώργος Μαζωνάκης: Ερευνα της αστυνομίας στο σπίτι του παρουσία εισαγγελέα
20:24
Φρίκη στην Κέρκυρα: 51χρονος κατηγορείται ότι βίαζε την 8χρονη εγγονή του
20:14
«Ορμή 2/26»: Εικόνες από την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού σε Σαρωνικό κόλπο και Μυρτώο πέλαγος
20:05