Μάτις: Δεν αποκλείεται να εξαπολύσουμε αεροπορικές επιθέσεις κατά της Δαμασκού
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αεροπορικών επιθέσεων κατά της κυβέρνησης της Συρίας, ως απάντηση στη φερόμενη επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα.
Ο Μάτις, μιλώντας με δημοσιογράφους και ερωτώμενος αν οι Ηνωμένες Πολιτείες σκέφτονται να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τόνισε πως δεν μπορεί «να αποκλείσει τίποτα αυτή τη στιγμή».
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ερευνήσουμε είναι γιατί χρησιμοποιούνται ακόμη χημικά όπλα. Η Ρωσία ήταν ο διαμεσολαβητής για την απομάκρυνση των χημικών όπλων και έτσι, σε συνεργασία με τους συμμάχους μας από το ΝΑΤΟ έως το Κατάρ και αλλού, θα ερευνήσουμε το ζήτημα», είπε ο Αμερικανός υπουργός.
Η φερόμενη επίθεση με χημικά στην Ντούμα της ανατολικής Γκούτας ήρθε να ολοκληρώσει την επιχείρηση της κυβέρνησης για την απελευθέρωση της από τους αντάρτες.
Χάος στο μετρό του Τόκιο από διακοπή ρεύματος - Χιλιάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν στους σταθμούς (vids)
10:19
Τη Δευτέρα στην Αθήνα η κηδεία και η ταφή της πριγκίπισσας Ειρήνης
10:04
Τι ακίνητα αγόρασαν οι ξένοι αγοραστές στην Ελλάδα το 2025 - Τα κριτήρια επιλογής
10:03
Δημήτρης Σπηλιόπουλος: Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η καινοτομία και τα επόμενα βήματα της Active
10:00