«Τι θα συμβεί αν βυθιστεί ένα ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο»: Σενάρια από τον τουρκικό Τύπο
Λίγες ώρες μετά το περιστατικό με την πτήση τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στη Ρω και τις δηλώσεις του Τούρκου αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων ότι «δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και την Κύπρο», αίσθηση προκαλούν σενάρια που δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο της γείτονος.
Στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «τι θα συμβεί αν χτυπηθεί και βυθιστεί ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο», στο οποίο ο αρθρογράφος İbrahim Karagül, αναλύει γιατί είναι πιθανό να γίνει ένα ατύχημα.
«Όταν ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο το να γίνει κάποιο ατύχημα, ας πούμε το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει ένα ελληνικό πλοίο και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ να κάνουν μια συμμαχία κατά της Τουρκίας, είναι ένα πιθανό σενάριο και πρέπει να το προσέξουμε», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Στο ίδιο δημοσίευμα εκφράζονται φόβοι ακόμη και για προβοκάτσια, με στόχο να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση.

Στο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας μίζες για ιατρικό εξοπλισμό εν μέσω Covid στη Ρουμανία
23:59
Σοβαρές καταγγελίες για κανιβαλισμό Ρώσων στρατιωτών στο ουκρανικό μέτωπο - Διαψεύδει η Μόσχα
23:48
Κόντρα Κιέβου - Τελ Αβίβ για πλοίο με σιτηρά από κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη
23:44
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ - ΑΡΑΓΤΣΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: Σε πλήρη εξέλιξη οι διπλωματικές διεργασίες ΗΠΑ – Ιράν με φόντο τα Στενά του Ορμούζ: Προτάσεις και αντιπροτάσεις για το άνοιγμα και τον τερματισμό του πολέμου
23:32