ΗΠΑ: Χλώριο και αέριο σαρίν χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις του Άσαντ στη Ντούμα
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι χλώριο και αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκαν από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην επίθεση με χημικά, για την οποία τις κατηγορούν, της 7ης Απριλίου στη Ντούμα, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης.
«Την ώρα που οι πληροφορίες που διαθέτουμε είναι σαφέστερες σχετικά με τη χρήση χλωρίου, έχουμε επίσης σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση σαρίν» είπε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, σε δημοσιογράφους, ενώ επικαλέστηκε συμπτώματα τα οποία ανέφεραν αρκετές πηγές.
Το αέριο σαρίν είναι ένας ισχυρότερος νευροτοξικός παράγοντας, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί πριν από έναν χρόνο στο Χαν Σεϊχούν, σε επίθεση που είχε επίσης προκαλέσει τα αντίποινα των ΗΠΑ.
SPONSORED
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πιερρακάκης - Μακρόν τα «είπαν» στο Ελιζέ για ανταγωνιστικότητα, επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
21:22
CULTURE
Ο Βιμ Βέντερς αποσύρει ταινία του 1975 λόγω σκηνής με γυμνή 13χρονη ηθοποιό
21:13
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ισότητα αμοιβής γυναικών και ανδρών - 12 ερωταπαντήσεις
21:05
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν δύο οδηγοί που «έπιασαν» 221 χλμ/ώρα στην ΠΑΘΕ σε κόντρα
20:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ