ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Πράξαμε το σωστό, λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Συρία: Πράξαμε το σωστό, λέει ο Μπόρις Τζόνσον
Jeff Overs/BBC/Handout via REUTERS

Ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο κύριος λόγος για την συμμετοχή της Βρετανίας στα αεροπορικά και πυραυλικά πλήγματα κατά της Συρίας, ήταν η αποτροπή της χρήσης χημικών όπλων τόσο στην χώρα, όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Κατά τον ίδιο, η Βρετανία έπραξε το σωστό, ενώ δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί εάν ο Μπασάρ αλ Άσαντ έχει ακόμη στην κατοχή του, χημικά όπλα, ενώ επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια πρόταση για νέες επιθέσεις κατά της Συρίας, ωστόσο, εάν υπάρξει νέα χρήση χημικών όπλων, τότε, το Λονδίνο θα επανεξετάσει τις επιλογές του.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η Βρετανία θα εξακολουθήσει ν’ ασκεί πιέσεις στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ προκειμένου να προσέλθει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, εκτιμά ότι οι επιθέσεις που έγιναν χθες κατά συριακών στόχων δεν θ’ αντιστρέψουν την ροή των εξελίξεων στο συνολικό πρόβλημα της Συρίας, ενώ η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η αντίδραση του Σύρου προέδρου μετά τους αεροπορικούς και πυραυλικούς βομβαρδισμούς της Δύσης.

Ο Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα μιλήσει αύριο, Δευτέρα, στο κοινοβούλιο, ενώ οι βουλευτές, θα μπορούν μετά από αυτές τις δηλώσεις ν’ αξιολογήσουν την στάση της βρετανικής κυβέρνησης, αναφορικά με τα πυραυλικά πλήγματα.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η Βρετανία θέλει να έχει ένα επίπεδο σχέσεων με την Ρωσία, τονίζοντας ότι η χώρα του, πρέπει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης κατά πιθανών κυβερνοεπιθέσεων.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Βρετανία δεν επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης στην υπόθεση της Συρίας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ