ΚΟΣΜΟΣ

Η πλειοψηφία των Γερμανών δεν συμφωνεί με την επιχείρηση στη Συρία

Η πλειοψηφία των Γερμανών δεν συμφωνεί με την επιχείρηση στη Συρία
REUTERS/Maxim Shemetovb

Αντίθετη είναι η πλειοψηφία των Γερμανών στη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας κατά στόχων στη Συρία, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης του Spiegel και του ινστιτούτου Civey.

Ειδικότερα, το 59,9% απορρίπτει τις ενέργειες των τριών χωρών, ενώ μόλις το 30,8% των ερωτηθέντων συμφωνεί. Το 9,3% δεν εκφέρει γνώμη.

Η δημοσκόπηση έγινε με τη συμμετοχή 4959 ατόμων μετά την επίθεση.

Ανάλογη έρευνα του Spiegel και Civey μετά την επίθεση κατά συριακών στόχων το 2017 είχε δείξει ότι το 42,5 % συμφώνησε με την τότε αμερικανική επιχείρηση και το 43,5 % είχε ταχθεί εναντίον.

Τη μεγαλύτερη αντίθεση στην επιχείρηση εκδηλώνουν οι οπαδοί του Αριστερού Κόμματος και της AfD. Το 69,6% αυτών που ισχυρίζονται ότι βρίσκονται κοντά στο Αριστερό Κόμμα απορρίπτουν την επίθεση.

Για τους ψηφοφόρους του AfD, το ποσοστό είναι ακόμα υψηλότερο: το 76,3% πιστεύει ότι η αμερικανική, βρετανική και γαλλική στρατιωτική επέμβαση δεν ήταν σωστή.

Οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών είναι διαιρεμένοι: το 43,3% των ερωτηθέντων θεωρούν την επιχείρηση ορθή ενώ το 46,2 % είναι εναντίον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ