Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία πως «αλλοίωσε» τις αποδείξεις στη Ντούμα
Η Ρωσία ενδέχεται να αλλοίωσε τις «αποδείξεις» από την τοποθεσία όπου φέρεται να σημειώθηκε επίθεση με χημικά όπλα, στην Ντούμα της Συρίας, υποστήριξε σήμερα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.
«Οι Ρώσοι θα μπορούσαν να έχουν επισκεφθεί το σημείο της επίθεσης. Φοβόμαστε μήπως τον αλλοίωσαν, με σκοπό να παρεμποδίσουν τις προσπάθειες της αποστολής του ΟΑΧΟ για μια αποτελεσματική έρευνα» υποστήριξε ο Αμερικανός διπλωμάτης, Κεν Γουόρντ, στη συνεδρίαση του Οργανισμού στη Χάγη.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΟΑΧΟ, Αχμέτ Ουζουμτζού, επιβεβαίωσε ότι οι επιθεωρητές δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί στη Ντούμα για να ξεκινήσουν τη συλλογή αποδείξεων. Πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι Συρία και Ρωσία επικαλέστηκαν «προβλήματα» στον τομέα της ασφάλειας.
Αίγινα: Συνελήφθη 16χρονη που απείλησε με σουγιά συμμαθητές της σε στάση λεωφορείου
17:48
Ινδονησία: Το ΥΠΕΞ καταδίκασε ισραηλινή επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο και άλλου κυανόκρανου
17:41
Το Πανεπιστήμιο του Sunderland φέρνει το μέλλον της εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη
17:38
Οι πρώτες ώρες του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, οι συναντήσεις και το δείπνο
17:33