H Γαλλία παίρνει πίσω το παράσημο της «Λεγεώνας της Τιμής» από τον Άσαντ
Το Παρίσι ξεκίνησε διαδικασία για να αφαιρέσει το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής (Légion d'Honneur) που είχε απονείμει η Γαλλική Δημοκρατία στον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο η Δύση θεωρεί υπαίτιο για την χρήση χημικών όπλων.
«Το Ελιζέ επιβεβαιώνει ότι η πειθαρχική διαδικασία αφαίρεσης του παράσημου της Λεγεώνας της Τιμής», της ύψιστης τιμητικής διάκρισης στη Γαλλία «εις βάρος του Μπασάρ αλ Άσαντ έχει ξεκινήσει», ανέφερε η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Σημειώνεται πως το Τάγμα της Λεγεώνας της Τιμής, είναι ιπποτικό τάγμα που ίδρυσε ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης το 1802. Η ιδιότητα μέλους του τάγματος αποτελεί τιμητική διάκριση που απονέμεται σε στρατιωτικούς και πολίτες για τις υπηρεσίες τους στην Γαλλία.
Η εισδοχή στο τάγμα συνοδεύεται από την απονομή του Παρασήμου της Λεγεώνας της Τιμής, σε ειδική τελετή από τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Δεν απονέμεται μόνο σε Γάλλους πολίτες: πολύ συχνά δίνεται σε προσωπικότητες διεθνούς φήμης, ακόμα και σε διοικητικές περιοχές της Γαλλίας και των υπερπόντιων εδαφών της.
Renault Austral / Renault Rafale: SUV χρηστικότητα, απογειωμένη εμπειρία οδήγησης
16:42
Ρωσία: Το «Αφρικανικό Σώμα» της Ρωσίας επιβεβαίωσε την αποχώρηση του από την πόλη Κιντάλ του Μάλι
16:40
Στην Πρεσβεία του Καναδά η επίσημη είσοδος της Crestview Strategy στην Ελλάδα - Παρόντα στελέχη από επιχειρήσεις, πολιτική και διπλωματία
16:37
Αυτονομία ή ταχύτητα φόρτισης; Το πραγματικό δίλημμα της ηλεκτροκίνησης
16:34