Απίστευτη δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού
Σε μια δήλωση – σοκ προέβη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζιαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Συνεδρίου.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι ο Χίτλερ ήθελα απλώς να εκδιώξει από τη Γερμανία του Εβραίους αλλά ο Μούφτης της Ιερουσαλήμ, Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν αλ Χουσεϊνι τον έπεισε να τους εξολοθρεύσει. Πρόκειται για μια άποψη που έχει διατυπωθεί και στο παρελθόν από ορισμένους, αλλά την έχουν απορρίψει οι ακαδημαϊκοί που ασχολούνται με το Ολοκαύτωμα.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, περιέγραψε στο εμβρόντητο όπως αναφέρει ο Χάαρετζ κοινό, μια συνάντηση του Χίτλερ με τον Μουφτή της Ιερουσαλήμ το Νοέμβριο του 1941 λέγοντας: “Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξολοθρεύσει του Εβραίους τότε, ήθελε απλά να τους εκδιώξει.
Ο Χατζί Μοχάμεντ Αμίν αλ Χουσεϊνί του είπε πως αν απλά τους εκδιώξει τότε όλοι θα πάνε στην Παλαιστίνη”. Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, ο Μουφτής προέτρεψε τον Χίτλερ να κάψει τους Εβραίους.Είναι η δεύτερη φορά που ο Νετανιάχου συνδέει τον Αμίν αλ Χουσεϊνί με το Ολοκαύτωμα καθώς σε ομιλία του το 2012 στην Κνεσσέτ (η Βουλή του Ισραήλ) τον είχε χαρακτηρίσει ως “έναν από τους ηγετικούς αρχιτέκτονες του Ολοκαυτώματος”.
Ανοίγουν ξανά οι εγγραφές μαθητών - Ποιους αφορά το άνοιγμα της πλατφόρμας
23:59
Άνοιξε ξανά η Δανική πρεσβεία στη Δαμασκό μετά από 14 χρόνια διακοπής των διπλωματικών σχέσεων
23:50
Νέα ανάφλεξη στον Κόλπο: Οι Αμερικάνοι ετοιμάζουν το «κούρεμα του γκαζόν» - Το Ιράν μετράει δυνάμεις
23:41
Από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων εγγραφής στις ΣΑΕΚ του υπουργείου Παιδείας
23:29