ΚΟΣΜΟΣ

Τι συζήτησαν Αναστασιάδης - Μέι στο Λονδίνο

Τι συζήτησαν Αναστασιάδης - Μέι στο Λονδίνο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/GEERT VANDEN WIJNGAERT / POOL

Πολύ χρήσιμη, χαρακτήρισε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, τη συνάντησή του στο Λονδίνο με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής προεδρίας, ο κ. Αναστασιάδης σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ανέφερε ότι ανέπτυξε τα προβλήματα όσον αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και ενημέρωσε την πρωθυπουργό της Βρετανίας για το χθεσινό δείπνο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Πέραν του Κυπριακού, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ζήτησε από την κ. Μέι, λόγω των καλών σχέσεων Βρετανίας-Τουρκίας, να παρέμβει προς την Άγκυρα για να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στην συνάντηση έγινε συζήτηση και για το Brexit, όπου ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε πως «είμαστε σε έναν καλό δρόμο όσον αφορά τη συμφωνία μεταξύ Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ», ενώ οι διμερείς σχέσεις τα τελευταία χρόνια συνεχώς βελτιώνονται και αναπτύσσονται.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα τις ενέργειες κατά της Συρίας. «Έχουμε αναπτύξει κάποια θέματα, τα οποία θεωρώ αυτονόητο ότι δεν θα ήταν ορθό να λεχθούν και δημόσια», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, καλωσορίζοντας τον πρόεδρο της Κύπρου, η Τερέζα Μέι αναφέρθηκε στους «μακρόχρονους και πολύ στενούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου» και δήλωσε ότι «θέλουμε να συνεχίσουμε να τους ενισχύουμε».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ