ΚΟΣΜΟΣ

Τι έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή για τη δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο

Τι έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή για τη δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο
Pixabay

Από αιμορραγικό σοκ, που προήλθε από πολλαπλές θλαστικές ρήξεις οργάνων από αιχμηρό αντικείμενο, πέθανε το ζευγάρι στην Κύπρο, όπως έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή, η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.com.cy ο άνδρας φέρει 25-30 μαχαιριές από το λαιμό μέχρι τα πόδια, ενώ η γυναίκα φέρει 10 τραύματα στο λαιμό και το θώρακα.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η άγρια δολοφονία του 60χρονου καθηγητή και της 59χρονης σύζυγό του, που εργαζόταν ως υπάλληλος της Κεντρικής τράπεζας, έγινε τα ξημερώματα, στο σπίτι της οικογένειας.

Ο άνδρας και η σύζυγός του βρέθηκαν μαχαιρωμένοι στο κρεβάτι τους, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Στη μαρτυρία του ο 15χρονος γιος τους, είπε στους αστυνομικούς, ότι δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν στο σπίτι,του είπαν ότι δεν θα του κάνουν κακό και τον άφησαν να φύγει. Εκείνος τότε έτρεξε σε γειτονικό σπίτι και ζήτησε βοήθεια.

Από τις αρχικές έρευνες πάντως, προέκυψε ότι δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης από οποιαδήποτε είσοδο στην οικία, γεγονός που αντικρούει την κύρια μαρτυρία.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης είπε ότι «η αστυνομία ενημερώθηκε γύρω στις 01:45 τα ξημερώματα ότι υπήρχαν δύο τραυματίες στην οδό Ζαλόγγου στη Λευκωσία». «Αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι δύο πρόσωπα ήταν νεκρά, 59 και 60 χρονών», ανέφερε.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «η αστυνομία εξετάζει εγκληματική ενέργεια και ότι υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι. Η σκηνή έχει ήδη αποκλειστεί. Παραλαμβάνονται τεκμήρια και βεβαίως άρχισε από την πρώτη στιγμή να διερευνά αυτή την σοβαρή υπόθεση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «στη βάση κάποιων πληροφοριών εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως θα προχωρήσουν οι ανακριτές ώστε να γίνουν όλες οι εξετάσεις και οι ενέργειες για την αξιολόγηση και των τεκμηρίων».

Στη βάση της εξέτασης της σκηνής και της παραλαβής τεκμηρίων, τουλάχιστον προκαταρκτικά, υπάρχουν κάποιες αρχικές ενδείξεις, είπε.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ακόμη ότι «σε τέτοιες περιπτώσεις όταν διερευνάται μια τέτοια υπόθεση προχωρούμε έτσι ώστε στη βάση μαρτυριών και της αξιολόγησης καταθέσεων που άρχισαν να λαμβάνονται να προχωρήσει η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ