Πεντάγωνο: Η Δαμασκός δεν φέρεται να σχεδιάζει νέα χημική επίθεση
Η Συρία διατηρεί «περιορισμένη» ικανότητα να εξαπολύσει επιθέσεις με χημικά στο μέλλον μολονότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η συριακή κυβέρνηση σχεδιάζει μια τέτοια ενέργεια, εκτιμά το Πεντάγωνο.
«Πράγματι διατηρούν κάποια υπολείμματα (χημικών όπλων). Πιθανότατα είναι διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα, σε διάφορες τοποθεσίες», υποστήριξε ο διευθυντής του γενικού επιτελείου, αντιστράτηγος Κένεθ Μακένζι, όπως μετέδωσε το Reuters.
«Θα έχουν την ικανότητα να εξαπολύσουν περιορισμένες επιθέσεις στο μέλλον, δεν θα το απέκλεια αυτό» συνέχισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. Προειδοποίησε όμως τη Δαμασκό ότι θα πρέπει να γνωρίζει ότι «την παρακολουθούμε και θα έχουμε τη δυνατότητα να την πλήξουμε ξανά, εφόσον χρειαστεί».
PHOTO 1 / 5
Photo 1/5
Πηγή: White Helmets/Handout via REUTERS
Photo 2/5
Πηγή: White Helmets/Handout via REUTERS
Photo 3/5
Πηγή: White Helmets/Handout via REUTERS
Photo 4/5
Πηγή: White Helmets/Handout via REUTERS
Photo 5/5
Πηγή: White Helmets/Handout via REUTERS
ΚΟΣΜΟΣ
Ζελένσκι: Πρώτη παράδοση αμερικανικού LNG στην Ουκρανία - Είμαι ευγνώμων σε Ελλάδα και ΕΕ
22:29
ΚΟΣΜΟΣ
Νέα ανατροπή στις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν: Η Τεχεράνη ανακοίνωσε συνάντηση στο Ομάν την Παρασκευή
22:18
ΚΟΣΜΟΣ
Μακελειό στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 170 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε απομακρυσμένο χωριό
22:07
ΚΟΣΜΟΣ
Νέα απειλή Τραμπ προς Ιράν: «Ο Χαμενεΐ θα πρέπει να ανησυχεί πολύ» (vid)
21:56
ΕΛΛΑΔΑ