ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες

Νέα «πυρά» εναντίον της χώρας μας εξαπέλυσε η Τουρκία, αυτή τη φορά με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τον Τούρκο αξιωματικό.

Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι ο στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς όρους, η απόφαση αυτή «έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά σε έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για άλλη μια φορά πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστάτευε και προστατεύει τους πραξικοπηματίες».

Την ίδια ώρα, υπογραμμίζεται ότι «οι ελληνικές αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι άλλοι που συμμετείχαν στο πραξικόπημα θα απελευθερωθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή εφαρμογή της διάρκειας της κράτησης».

Η Άγκυρα ζήτησε, παράλληλα, εκ νέου την επιστροφή των Τούρκων αξιωματικών στη γειτονική χώρα.

Χτες, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε τη μη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον Τούρκο αξιωματικό για τον οποίο αρχικά είχε δοθεί άσυλο. Διέταξε, μάλιστα, να οριστεί ως τόπος διαμονής του συγκεκριμένη μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση και να του επιβληθεί η υποχρεωτική καθημερινή εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ