Η Νότια Κορέα βλέπει «ουσιαστική πρόοδο» στην αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου
Η απόφαση της Βόρειας Κορέας να κλείσει ένα πεδίο πυρηνικών δοκιμών και να αναστείλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων σηματοδοτεί «ουσιαστική πρόοδο» στην πορεία προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, σημείωσε η προεδρία της Νότιας Κορέας.
Νωρίτερα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν χρειάζεται πλέον να διεξαγάγει δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και ότι θα κλείσει το κυριότερο πεδίο δοκιμών.
Η κίνηση αυτή «θα συμβάλλει επίσης στη δημιουργία ενός πολύ θετικού περιβάλλοντος για την επιτυχία της επικείμενης συνόδου κορυφής Βορρά-Νότου και Βορρά-ΗΠΑ», εκτίμησε στην ανακοίνωση του Κυανού Οίκου ο Γιουν Γιανγκ-τσαν, εκπρόσωπος του προέδρου Μουν Τζε-ιν.
Νέα έκτακτο δελτίο καιρού: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες, χαλάζι και έντονα φαινόμενα
12:12
Η Ιορδανία απέτρεψε την είσοδο μαχητών από τη Συρία στο έδαφός της
12:10
Leopard 1A5 εν δράσει στο Λιτόχωρο: Εκπαιδευτικές βολές από Έλληνες και Κύπριους στρατιωτικούς
12:01
Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Πολωνός πρόεδρος για την πολιτική κρίση - Κορυφώνεται η σύγκρουση
11:52