Σολτς: Το ελληνικό πρόγραμμα θα φτάσει αισίως στο τέλος του τον Αύγουστο
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον ερχόμενο Αύγουστο.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σολτς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η υπερχρεωμένη Ελλάδα από το καλοκαίρι θα μπορεί πιθανότατα να τα βγάλει πέρα χωρίς άλλη βοήθεια ύψους δισεκατομμυρίων.
«Η κατάσταση είναι πλέον διαφορετική απ’ ότι πριν από δύο χρόνια. Γι’ αυτό και μπορεί κανείς ήδη να ελπίζει ότι το πρόγραμμα θα φτάσει αισίως στο τέλος του», δήλωσε ο Σολτς στο περιθώριο της εαρινής διάσκεψης του ΔΝΤ.
«Και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνει επίσης ότι η χώρα θα μπορέσει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, να σταθεί και πάλι στα πόδια της κι ότι η εμπιστοσύνη των χρηματαγορών θα μεγαλώσει τόσο ώστε η Ελλάδα να μπορεί να χρηματοδοτείται στο μέλλον μόνη της» σημειώνει το DPA προσθέτοντας ότι το ζήτημα έπαιξε ρόλο και στην Ουάσιγκτον, καθότι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι οι φορείς που συντονίζουν την βοήθεια.
Καστοριά: Αστυνομικός υπέστη αλλεργικό σοκ από τσίμπημα σφήκας
18:49
Κηφισιά: Συνελήφθη 22χρονος για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης με λεία άνω των 120.000 ευρώ
18:38
Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Απειλούνται σπίτια σε Αμπελάκια-Κηπούπολη: 112 για εκκένωση
18:28
Εξαρθρώθηκε συμμορία που «χτυπούσε» κοσμηματοπωλεία - Στα 370.000 ευρώ η λεία
18:15