ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ο Μάικλ Κόεν δεν θα στραφεί εναντίον μου παρά το «κυνήγι μαγισσών»

Τραμπ: Ο Μάικλ Κόεν δεν θα στραφεί εναντίον μου παρά το «κυνήγι μαγισσών»
REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τονίζει πως ο δικηγόρος του, Μάικλ Κόεν, τον οποίον υπερασπίζεται με σθένος αναφορικά με την υπόθεση που έχει προκύψει από τις καταγγελίες της πρωταγωνίστριας ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, «δεν θα στραφεί εναντίον του».

Με σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο Τραμπ διέψευσε ένα άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα New York Times. Το ρεπορτάζ αυτό θέλει «να καταστρέψει τον Μάικλ Κόεν και τη σχέση του μαζί μου με την ελπίδα ότι εκείνος θα μεταστραφεί και θα γίνει μάρτυρας κατηγορίας», έγραψε.

Η εφημερίδα, που υποστηρίζει ότι βασίζεται σε πολλές πηγές, γράφει ότι εδώ και χρόνια ο Τραμπ συμπεριφέρεται άσχημα στον δικηγόρο του, τον προσβάλλει, κάνει συγκαταβατικά σχόλια και τουλάχιστον δύο φορές απείλησε ότι θα τον απολύσει.

Απαντώντας, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι ο Κόεν είναι «ένας καλός άνθρωπος με θαυμάσια οικογένεια» και ένας «επιχειρηματίας/δικηγόρος που ανέκαθεν εκτιμούσα και σεβόμουν». Εκτίμησε επίσης ότι ο Κόεν δεν θα στραφεί εναντίον του «παρά το φρικτό κυνήγι μαγισσών και τα ανέντιμα μέσα ενημέρωσης».

Ο Κόεν ήταν για πολλά χρόνια ο επικεφαλής της νομικής ομάδας του Οργανισμού Τραμπ –του επιχειρηματικού ομίλου του προέδρου που σήμερα τον διαχειρίζονται τα παιδιά του– και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπήρξε ένας από τους εκπροσώπους του. Στις 9 Απριλίου οι αρχές ερεύνησαν τα γραφεία του στο πλαίσιο της πολυπλόκαμης έρευνας που διενεργεί ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για να διαπιστώσει αν το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ είχε συμπράξει με τη Μόσχα ενόψει των εκλογών του 2016. Με την ευκαιρία αυτή κατασχέθηκαν πάρα πολλά έγγραφα και άλλο υλικό.

Οι δικαστικές αρχές ενδιαφέρονται κυρίως για τις «επιχειρηματικές» δραστηριότητες του Κόεν ο οποίος κατηγορείται ότι «έθαψε» πολλά σκάνδαλα του πελάτη του, όπως για παράδειγμα την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς στην οποία κατέβαλε 130.000 δολάρια για να μην μιλήσει για την υποτιθέμενη ερωτική σχέση της με τον Τραμπ το 2006.

Ο Κόεν υποστηρίζει ότι τα χρήματα προέρχονταν από δικούς του πόρους και ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι δεν γνώριζε τη συναλλαγή, ενώ αρνείται και κάθε σχέση με τη Στόρμι Ντάνιελς.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ