ΚΟΣΜΟΣ

Τζέιν Γκούνταλ, η πρωταγωνίστρια του Google Doodle για την Ημέρα της Γης

Τζέιν Γκούνταλ, η πρωταγωνίστρια του Google Doodle για την Ημέρα της Γης
EPA/ZSOLT SZIGETVARY

Με ένα μήνυμα της δρ Τζέιν Γκούνταλ γιορτάζει την Ημέρα της Γης η Google με το Doodle της να απεικονίζει την γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στη μελέτη και την προστασία των ζώων και του πλανήτη γενικότερα.

«Ελπίζω το σημερινό Google Doodle για την Ημέρα της Γης θα λειτουργήσει ως υπενθύμιση σε όλους τους ανθρώπους στο κόσμο για το ότι υπάρχουν πολλά για τα οποία αξίζει να παλέψουμε. Αν εργαστούμε όλοι μαζί, ελπίζω ότι δεν θα είναι αργά να αλλάξουμε τα δεδομένα για αυτόν τον όμορφο πλανήτη», αναφέρει η Γκούνταλ στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της για την Ημέρα της Γης.

Το 1970, 20 εκατομμύρια Αμερικανοί ενώθηκαν για να στείλουν ένα μήνυμα: το περιβάλλον είναι αυτό που μας στηρίζει κι έτσι και εμείς πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να το στηρίξουμε. Από τότε, η Ημέρα της Γης απέκτησε χαρακτήρα παγκόσμιου κινήματος. Θεωρείται μια ημέρα της αλληλεγγύης και υπενθυμίζει σε όλους ότι υπάρχουν παρά πολλοί τρόποι με τους οποίους ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει για έναν καλύτερο πλανήτη.

Ποια είναι η Τζέιν Γκούνταλ

Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 3 Απριλίου του 1934. Από μικρή ονειρευόταν να ζει στην άγρια πανίδα στην Αφρική και σε ηλικία 26 χρόνων έκανε το όνειρό της πραγματικότητας. Ακολούθησε το πάθος της και βρέθηκε στην Τανζανία, στο σημερινό Εθνικό Πάρκο του Γκόμπε, όπου ξεκίνησε μια μελέτη-ορόσημο για τη ζωή των χιμπατζήδων στην άγρια φύση.

Έκτοτε ταξιδεύει συνεχώς ανά τον κόσμο, σχεδόν 300 ημέρες το χρόνο, διοργανώνοντας ομιλίες και δράσεις σχετικά με τις απειλές που αντιμετωπίζει γενικότερα το περιβάλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ