ΚΟΣΜΟΣ

Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Εξετάστηκε ο 15χρονος γιος του ζευγαριού

Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Εξετάστηκε ο 15χρονος γιος του ζευγαριού
Pixabay

Ιατροδικαστική εξέταση στον 15χρονο γιο του ζεύγους που βρέθηκε δολοφονημένο στην Κύπρο πραγματοποίησε η καθηγήτρια ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών Μέσων. 

Η εξέταση έγινε παρουσία των δύο ιατροδικαστών, Ελένης Αντωνίου και Μάριου Ματσάκη, αλλά και παιδοψυχολόγου. Σύμφωνα πληροφορίες, η κ. Σπηλιοπούλου, εντός των ημερών, θα καταθέσει την έκθεσή της. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ANT1 η ιατροδικαστής δεν βρήκε ίχνη από αιχμηρό αντικείμενο ή γρατζουνιές στο σώμα του 15χρονου.

Παράλληλα, όπως πληροφορείται το politis.com.cy, τα ευρήματα της δεύτερης νεκροτομής που έγινε από την κ. Σπηλιοπούλου, δεν διαφέρουν από αυτά της νεκροτομής που διενήργησε η Ελένη Αντωνίου.

Εντός των επόμενων δύο ημερών η αστυνομία θα μεταβεί στη Νομική Υπηρεσία με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης για περαιτέρω οδηγίες.

Πριν ληφθεί κατάθεση από τον 15χρονο, θα πρέπει να έχει συγκεντρωθεί όλο το υλικό της υπόθεσης ώστε να υποβληθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις στο μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα, της διπλής δολοφονίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ η κ. Σπηλιοπούλου ζήτησε να ενημερωθεί για διάφορα άλλα ζητήματα για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα και ακολούθως θα ενημερώσει τις ανακριτικές αρχές για τα πορίσματά της.

Ένα το μαχαίρι

Αυτό που έχει ξεκαθαρίσει με βάση την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση είναι ότι ο φόνος διεπράχθη με ένα μαχαίρι και από ένα μόνο άτομο, αν και το παιδί στην πρώτη του κατάθεση είχε πει ότι τα πρόσωπα που εισέβαλαν στο σπίτι ήταν δύο. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη διαφυγής του δράστη ή των δραστών από το σπίτι του ζεύγους όπου γράφτηκε η τραγωδία, καθώς δεν βρέθηκε ούτε σταγόνα αίμα που να οδηγεί στην έξοδο. Παρομοίως έξω από το σπίτι δεν βρέθηκε ούτε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που να δείχνει ύποπτες κινήσεις την κρίσιμη ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος ανέφερε στην πρώτη του κατάθεση ότι δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν στο σπίτι και σκότωσαν τους γονείς του, ενώ τον ίδιο τον είχαν κλείσει σε αποθήκη, διαβεβαιώνοντάς τον όμως ότι δεν θα του έκαναν κακό. Τώρα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί μετέβη σε γειτονικό σπίτι χωρίς να φέρει ρούχα αλλά μόνο εσώρουχο ζητώντας βοήθεια και εξηγώντας μετά στην αστυνομία ότι το πάνω μέρος της πιτζάμας του αφαιρέθηκε όταν ο ένας εκ των δραστών τον τράβηξε από το κρεβάτι του για να τον οδηγήσει στην αποθήκη, ενώ το κάτω μέρος το αφαίρεσε ο ίδιος λόγω ζέστης στο μέρος. Οι πιτζάμες είναι ανάμεσα στα τεκμήρια που έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Κανένα ίχνος παραβίασης

Στοιχείο που επίσης βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ανακριτών είναι το πώς η συρόμενη πόρτα της κουζίνας, απ' όπου το παιδί φέρεται να ανέφερε ότι οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι, δεν ήταν παραβιασμένη, τη στιγμή που τόσο σε αυτήν όσο και στις υπόλοιπες εισόδους είχαν τοποθετηθεί κλειδαριές ασφαλείας μετά από μια σειρά διαρρήξεων που είχαν σημειωθεί νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν από τις πρώτες έρευνες της αστυνομίας στον τόπο της τραγωδίας που είχε διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης των εισόδων ή των παραθύρων και ως εκ τούτου είχε αποκλειστεί το σενάριο της διάρρηξης με σκοπό τη ληστεία και έστρεψε τις έρευνες προς άλλη κατεύθυνση.

Σε μια προσπάθεια να εξεταστούν όλες οι πτυχές, πληροφορίες φέρουν τους ανακριτές να είχαν αποστείλει προχθές επιστολές σε τραπεζικά ιδρύματα για την αποκάλυψη των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν έγιναν οποιεσδήποτε κινήσεις τον τελευταίο καιρό.

Διάψευση φημών

Παράλληλα, νέες πληροφορίες διαψεύδουν τις φήμες περί μεταβίβασης κληρονομιάς στον 15χρονο το τελευταίο διάστημα, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί αλλά ούτε και θα μπορούσε να συμβεί καθώς το παιδί είναι ανήλικο. Σε ό,τι αφορά τις φήμες ότι το παιδί μόλις πρόσφατα είχε ενημερωθεί ότι ήταν υιοθετημένο, ούτε αυτές φαίνεται να ευσταθούν καθώς πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας αναφέρουν ότι ήταν ενήμερο από την ηλικία των 6 ετών και επίσης ότι η ενημέρωση έγινε στην παρουσία παιδοψυχολόγων.

Στο μεταξύ, οι ανακριτές συνεχίζουν να ψάχνουν το μαχαίρι με το οποίο διεπράχθη το έγκλημα, με τις έρευνες όμως μέχρι στιγμής να αποβαίνουν άκαρπες. Προχθές η αστυνομία, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Ανδρέα Αγγελίδη, ανέμενε και τα αποτελέσματα των πρώτων επιστημονικών εξετάσεων σε σχέση με τεκμήρια που παραλήφθηκαν από το σπίτι, τα οποία πιστεύεται ότι θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση. Την ίδια στιγμή, οι εξεταστές συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα που προέρχονται από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της οικογένειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ