ΚΟΣΜΟΣ

Στη Σαουδική Αραβία το καλοκαίρι του 2014 ο μακελάρης της Καλιφόρνια

Στη Σαουδική Αραβία το καλοκαίρι του 2014 ο μακελάρης της Καλιφόρνια
REUTERS/Alex Gallardo

Τη Σαουδική Αραβία είχε επισκεφθεί το καλοκαίρι του 2014, ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, που σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ είναι ο ένας από τους δύο δράστες του μακελειού στην Καλιφόρνια με τους 14 νεκρούς.

Αυτό γνωστοποίησε σήμερα η πρεσβεία της χώρας στην Ουάσινγκτον: «Ο Σάγιεντ Ριζουάν Φαρούκ είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία το καλοκαίρι του 2014 για συνολικά 9 ημέρες».

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η σύζυγος είναι υπήκοος» του βασιλείου.

Από τη μεριά του, ο διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2016, Κρις Κρίστι εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

«Εάν ένα κέντρο αναπήρων στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας μπορεί να γίνει στόχος τρομοκρατικής ενέργειας, τότε κάθε τοποθεσία στην Αμερική είναι στόχος τρομοκρατικής ενέργειας», υποστήριξε μιλώντας στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού στην Ουάσινγκτον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ