ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζούς στο Τορόντο

Καναδάς: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζούς στο Τορόντο
REUTERS

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 16 τραυματίστηκαν όταν φορτηγάκι παρέσυρε πεζούς στο Τορόντο του Καναδά. Τον δραματικό απολογισμό επιβεβαίωσε η τοπική αστυνομία. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Toronto Star, το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις 13:30 το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση τραυματιών. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Σύμφωνα με το CBC, το όχημα χτύπησε τους πεζούς και στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Ο οδηγός του ημιφορτηγού συνελήφθη λίγο αργότερα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για την ηλικία, το φύλο ή το πιθανό κίνητρό του.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο καναδικό δίκτυο CBC πως είδε τουλάχιστον τέσσερις σορούς καλυμμένες με σεντόνι στο σημείο.

Capture copy

Ατύχημα ή σκόπιμη ενέργεια;

Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές εάν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια ή τροχαίο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα ανήκε σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη Γραμμή 1, βορείως της Οδού Σέπαρντ, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

2018 04 23T185522Z 470522884 RC17ED0D1490 RTRMADP 3 CANADA VAN

Πηγή: REUTERS

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7.

Γύρω από το ξενοδοχείο Intercontinental όπου αναμενόταν να συναντηθούν οι υπουργοί για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία, δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. «Όπως είναι λογικό, τώρα μαθαίνουμε για την κατάσταση στο Τορόντο» είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφους, και συμπλήρωσε: «Η καρδιά μας είναι με όσους έχουν επηρεαστεί. Θα μάθουμε περισσότερα και θα πούμε περισσότερα μέσα στις επόμενες ώρες».

Δείτε εικόνες από το σημείο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ