ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός σε πτήση στην Ινδία: Έσπασε το παράθυρο του αεροπλάνου

Πανικός σε πτήση στην Ινδία: Έσπασε το παράθυρο του αεροπλάνου
Φωτογραφία Αρχείου EPA/STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο μίας γυναίκας η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα σε πτήση της Southwest Airlines, έρχεται στο φως ακόμη ένα περιστατικό που, ευτυχώς, δεν είχε μοιραία κατάληξη για κανέναν από τους επιβάτες. 

Το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερο από 24 ώρες μετά την πτήση τρόμου της Southwest. Το εσωτερικό μέρος ενός παραθύρου αεροπλάνου της Air India έπεσε και πλάνα βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν μία από τις αεροσυνοδούς να επιχειρεί να το βάλει και πάλι στη θέση του.

Το παράθυρο «ξεκόλλησε» λόγω των αναταράξεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι αναταράξεις ήταν τόσο ισχυρές που τρία άτομα χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη μετά την προσγείωση του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με τους Times οf India, το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση εσωτερικού που διαρκεί μόλις 30 λεπτά. Στα 15 όμως απ’ αυτά τα λεπτά, οι αναταράξεις ήταν σφοδρές.

Στη θέα του πεσμένου παραθύρου και της αεροσυνοδού να επιχειρεί να το βάλει πάλι στη θέση του, πολλοί από τους 240 επιβάτες έδειχναν τρομοκρατημένοι, παρά τις προτροπές του πληρώματος να μην ανησυχούν. Πολλοί μάλισταν έκαναν την προσευχή τους.

«Οι αναταράξεις στην πτήση AI 462 ήταν τόσο σφοδρές που ένας επιβάτης, που πιθανώς δεν φορούσε τη ζώνη του, τραυματίστηκε καθώς χτύπησε το κεφάλι του. Ακόμη δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρώς. Το εσωτερικό μέρος του παραθύρου έπεσε. Το εξωτερικό παράθυρο δεν έσπασε και δεν υπήρχε αποσυμπίεση», είπε ένας επιβάτης στην ινδική εφημερίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ