ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Κύπρου: Πώς συνδέεται ο 33χρονος με τη σκηνή του εγκλήματος

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Κύπρου: Πώς συνδέεται ο 33χρονος με τη σκηνή του εγκλήματος
Pixabay

Μεγάλη ανατροπή στα δεδομένα για τη διπλή δολοφονία στον Στρόβολο στην Κύπρο, μετά την κατάθεση του 33χρονου, που συνελήφθη χθες και ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε την εμπλοκή του στο έγκλημα σημειώνοντας πως ήταν κάτι που σχεδίαζε εδώ και πέντε χρόνια. 

Ο 33χρονος, στον οποίο επιβλήθηκε 8ήμερη κράτηση, συνδέθηκε με δείγματα DNA με δύο τεκμήρια στη σκηνή του εγκλήματος, ενώ φέρεται να παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, πως είναι δικό του το ζευγάρι παπούτσια που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ανακριτής της υπόθεσης, κατά την διάρκεια της σχετικής διαδικασίας, ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας οι δράστες του εγκλήματος ήταν δυο με τον έναν εκ των δυο να ήταν έξω από το σπίτι στο οποίο έγινε ο φόνος του ζεύγους, που όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, ήταν εκ προμελέτης και σχεδιάζονταν τα τελευταία χρόνια.

Στο Δικαστήριο αναφέρθηκε πως διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα και υπάρχουν εύλογες υποψίες για τον ύποπτο και την σύνδεσή του με τα αδικήματα. Αναφέρθηκε ότι εθεάθη να κινείται ύποπτα το επίμαχο βράδυ και να κρατά αντικείμενα που βρέθηκαν στη σκηνή και δεν ανήκαν στο ζεύγος.

Επιπλέον ο 33χρονος φέρεται να είπε σε άλλο πρόσωπο ότι θα έκανε μια «δουλειά» που θα τον έκανε πλούσιο.

Οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν το φονικό όπλο, αλλά και τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο δράστης, ενώ θα γίνουν εξετάσεις DNA καθώς και άρση τηλεφωνικών δεδομένων του υπόπτου, ο οποίος θα μπει σε αναγνωριστική παράταξη και θα κληθεί ο ανήλικος γιος του ζευγαριού που δολοφονήθηκε να τον αναγνωρίσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ