ΚΟΣΜΟΣ

Διπλό φονικό Κύπρος: Κενά στην κατάθεση του 33χρονου-Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Διπλό φονικό Κύπρος: Κενά στην κατάθεση του 33χρονου-Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Pixabay

Τα σημαντικά κομμάτια που λείπουν προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ του διπλού φονικού που έχει συγκλονίσει την Κύπρο αναζητούν οι Αρχές του νησιού. Μετά τη σύλληψη του 33χρονου υπόπτου, οι έρευνες της αστυνομίας έχουν επεκταθεί, ενώ κομβική θεωρείται η αναγνωριστική παράταξη στην οποία θα κληθεί ο 15χρονος γιος των δύο θυμάτων να αναγνωρίσει τον ύποπτο.

Από εκεί και πέρα, αναζητούνται τα κλοπιμαία από την οικία των θυμάτων, δηλαδή το πορτοφόλι του 60χρονου θύματος, στο οποίο υπήρχε άγνωστο χρηματικό ποσό καθώς και οι πιστωτικές του κάρτες. Εξακολουθεί επίσης να αναζητείται το φονικό όπλο, καθώς επίσης τα ενδύματα και τα υποδήματα που φορούσε ο δράστης.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο 33χρονος ύποπτος υποστήριξε πως γνωρίζει τι συνέβη στο σπίτι της οικογένειας το μοιραίο βράδυ, σημειώνοντας πως η διπλή δολοφονία σχεδιαζόταν εδώ και πέντε χρόνια. Τα όσα ανέφερε ο ύποπτος στους ανακριτές γεννούν εύλογα ερωτήματα για τα οποία σίγουρα θα ζητηθεί απάντηση. Πέραν από το σκοπό, το κίνητρο και τον δράστη, τα οποία όπως ανέφερε γνωρίζει, υπάρχουν και «σημεία» στις αναφορές του που εγείρουν ερωτήματα, κυρίως σε ότι αφορά στο ρόλο που του αποδίδεται ή που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε στο έγκλημα, σημειώνει το sigmalive.

Τι υποστήριξε ο 33χρονος

«Ξέρω τι έγινε στο σπίτι, εκείνο το βράδυ, που σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, μέχρι ένα σημείο, ως επίσης και ποιοι εμπλέκονται και ποιος ήταν ο σκοπός και το κίνητρο», ανέφερε κατά την ανάκριση του ο 33χρονος, για τον οποίο εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του.

Στη σκηνή του εγκλήματος, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, βρέθηκε ένα ζευγάρι παπουτσιών, που ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι είναι δικά του, ενώ ο 33χρονος συνδέθηκε με δείγμα DNA και με δυο τεκμήρια που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Μάλιστα, όπως προέκυψε, από το Σεπτέμβριο του 2017, ο 33χρονος δήλωνε σε συγγενικό του πρόσωπο ότι θα κάνει μία δουλειά «που θα τον κάνει πλούσιο». «Θα γίνω πλούσιος. Έχω άνθρωπο μέσα στο σπίτι και θα μας βοηθήσει», φέρεται να είχε πει.

«Γνωρίζω το κίνητρο», είπε και ισχυρίστηκε πως θα αποκαλύψει στις Αρχές όλα όσα ξέρει για την υπόθεση. Ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι ξέρει τον ηθικό αυτουργό, τον άνθρωπο που κατέστρωσε το σχέδιο της δολοφονίας του 60χρονου καθηγητή, Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του, Ντίνας Σεργίου.

«Ξεσκονίζουν» τα σημειωματάριά του οι Αρχές

Μετά τα όσα αποκάλυψε στις Αρχές γύρω από το φονικό στον Στρόβολο, η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο του 33χρονου, με το οποίο κινούνταν την ημέρα της στυγερής δολοφονίας. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Αlpha, μέσα στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο σημειωματάρια που σχετίζονται άμεσα με το έγκλημα και «καίνε» τον συλληφθέντα.

Αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο τους, ωστόσο, οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Μάλιστα, έχουν μεταφερθεί ήδη στα γραφεία της Ασφάλειας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν γραφτεί πριν ή μετά τη δολοφονία. Αν πρόκειται, δηλαδή, για ένα καλά μελετημένο σχέδιο.

Αντιφάσεις και ερωτήματα

Τα στοιχεία που παρουσίασε χθες στο δικαστήριο η Αστυνομία, ζητώντας την προσωποκράτηση του 33χρονου είναι παρά πολύ δύσκολο να πείσουν για την εξιχνίαση της υπόθεσης, όπως υποστήριξε ο ιατροδικαστής της οικογένειας των θυμάτων Μάριος Ματσάκης, σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης.

Στα όσα αναφέρθηκαν υπάρχουν «στοιχεία» που συγκρούονται με τη κοινή λογική, όπως το γεγονός της ύπαρξης σημειωματάριων στα οποία ο 33χρονος είχε καταγράψει όλες τις πληροφορίες για το έγκλημα. Διερωτάται κάποιος, αν μπορεί ένας άνθρωπος που διέπραξε έναν τέτοιο φόνο, να κάθισε και να έγραψε τα «απομνημονεύματα» του και μάλιστα αυτό να το γνωρίζει και τρίτο άτομο το οποίο έδωσε την πληροφορία στην αστυνομία;

Λογικά δεν μπορεί να εξηγηθεί και ο ισχυρισμός ότι ο ένας δράστης μπήκε από παράθυρο της κουζίνας στο σπίτι, ανέβηκε στο 1ο όροφο, σκότωσε το ζευγάρι και μετά χωρίς κουκούλα πήγε και ξύπνησε τον 15χρονο λέγοντας του ότι δολοφόνησε τους δικούς του, ζητώντας του να ανοίξει την πόρτα για να εισέλθει ο δεύτερος, κατ’ ισχυρισμό, ύποπτος που ανέμενε με την κουκούλα έξω από την πόρτα του σπιτιού για αρκετή ώρα.

Πώς μπορεί να εξηγηθεί λογικά ότι οι δράστες έκρυψαν την πιζάμα στο σπίτι και μόλις βγήκαν έξω ο ένας έβγαλε τα παπούτσια του και τα άφησε στην περιοχή; Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν με πειστικά στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ