ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τέσσερις συλλήψεις μελών του ISIS που σχεδίαζαν επιθέσεις στη Μόσχα

Ρωσία: Τέσσερις συλλήψεις μελών του ISIS  που σχεδίαζαν επιθέσεις στη Μόσχα
REUTERS/Ali Hashisho/ file photo

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) συνέλαβε τέσσερα μέλη ενός «εν υπνώσει πυρήνα» του «Ισλαμικού Κράτους» που σχεδίαζαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μόσχα, ανακοίνωσε το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της FSB.

Η συγκεκριμένη ομάδα , όπως αναφέρει η ανακοίνωση της FSB έφτασε στη Μόσχα από την πόλη Νόβι Ουρενγκόι της αυτόνομης περιοχής Γιαμάλο-Νενέτσκι και σχεδίαζε να πραγματοποιήσει σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην περιοχή της Μόσχας. Ο συντονισμός τους γινόταν, όπως αναφέρει η FSB, από τη Συρία μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής αλληλογραφίας Telegram".

Όπως επισημαίνει η FSB κατά την διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης τους, εντοπίστηκε μια εφεδρική βάση τρομοκρατών όπως και αρκετά άτομα που είχαν σχέση μαζί τους από την πόλη Νόβι Ουρενγκόι. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 20 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 17 έρευνες σε διάφορους χώρους, ενώ κατασχέθηκε ένας μεγάλος αριθμός εντύπων ακραίου θρησκευτικού περιεχομένου και διάφορα βίντεο που προπαγάνδιζαν την δραστηριότητα του «Ισλαμικού Κράτους» ανά τον κόσμο, καθώς και τηλεφωνικές συσκευές μέσω των οποίων επικοινωνούσαν με τους καθοδηγητές τους στο εξωτερικό. Εναντίον των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ