Βίντεο με την εκτέλεση Ιρακινών δικαστικών αντιπροσώπων δημοσίευσε το ISIS
Tο "πρακτορείο" Amaq, -προπαγανδιστικό όργανο του ISIS-, έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα ένα βίντεο που εμφανίζει δύο τζιχαντιστές της οργάνωσης να εκτελούν «δύο δικαστικούς αντιπροσώπους» των ιρακινών βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα.
Όπως ισχυρίζεται το "πρακτορείο", η εκτέλεση έγινε στην πόλη αλ Ταρμίγια, στο κυβερνείο Σαλάχ αλ Ντιν, βόρεια της Βαγδάτης.
Νωρίτερα στην εβδομάδα, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος απείλησε ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα στο Ιράκ, στη διάρκεια των εκλογών και πως οποιοσδήποτε συμμετέχει στη ψηφοφορία θα θεωρηθεί άπιστος.
Με ηχητικό απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 22 Απρίλιου, ο εκπρόσωπος του ISIS κατηγόρησε την σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ ότι λειτουργεί ως πληρεξούσιος του Ιράν και προειδοποίησε ότι οποιοδήποτε κατεβεί ως υποψήφιος ή ψηφίσει στις εκλογές της 12ης Μαΐου θα αποτελεί στόχος.
Ιρακινοί αξιωματούχοι με τη σειρά τους τονίζουν ότι τα εκλογικά τμήματα προστατεύονται επαρκώς.
Μαζική στροφή στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος: Αναλυτικός οδηγός για τα «μπλε» προγράμματα
05:00
Επιστροφή ενοικίου: Μέχρι σήμερα Τετάρτη 30/09 οι διορθώσεις στο Ε1 των φορολογικών δηλώσεων
04:00
«Ανακαίνιση κατοικίας: Σήμερα εκπνέει η προθεσμία έκδοσης βεβαίωσης για ένταξη στο πρόγραμμα
03:00
Πέντε δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια τον Οκτώβριο από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών-Τι αφορούν
02:00