ΚΟΣΜΟΣ

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Γρίφος τα χαμένα αντικείμενα

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Γρίφος τα χαμένα αντικείμενα
@Cyprus_Police

Προς την εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας στον Στρόβολο της Κύπρου οδεύει η αστυνομία, καθώς φαίνεται πως πλέον κλείνουν τα περισσότερα κενά στη διερεύνηση του ειδεχθούς εγκλήματος. Οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν το πορτοφόλι του θύματος, καθώς και την κουκούλα που φορούσε ένας εκ των δραστών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες αναφέρουν ως κίνητρο τη ληστεία, ενώ ως φυσικό αυτουργό οι τρεις εξ αυτών «δείχνουν» τον 33χρονο πρώτο ύποπτο.

Οι νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κατά την προσαγωγή χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου του 22χρονου, που συνελήφθη αργά το βράδυ του Σαββάτου και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση, όπως και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες, ένας 33χρονος, η 21 ετών σύντροφός του και ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του.

Καθοριστική ήταν και η αναπαράσταση του εγκλήματος στην οικία που διαπράχθηκε το έγκλημα, με τον 22χρονο ύποπτο να υποδεικνύει τα σημεία από τα οποία μπήκαν στο σπίτι.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, όπως αναφέρει το Sigmalive, ο ίδιος μπήκε από την πόρτα της κουζίνας και ανέβηκε στον επάνω όροφο μαζί με τον 33χρονο φερόμενο ως δράστη, όπου διαπίστωσε ότι οι ένοικοι της οικίας ήταν νεκροί.

Σε υποδείξεις σκηνών θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι ύποπτοι.

Σήμερα αναμένεται ότι θα γίνει και η αναγνωριστική παράταξη, την οποία θα κληθεί να επιθεωρήσει ο 15χρονος αυτόπτης μάρτυρας.

Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων σε διάφορα τεκμήρια, μεταξύ αυτών του φονικού μαχαιριού και των ενδυμάτων, που φορούσε ο δράστης.

Εξακολουθούν να αναζητούνται το πορτοφόλι του Γιώργου Χατζηγεωργίου και η κουκούλα.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο «Πολίτης», οι ύποπτοι γνώριζαν για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου στην οικία. Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση της 21χρονης, ο 33χρονος γνώριζε πού ακριβώς βρισκόταν στο σπίτι το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο.

Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις στο Δικαστήριο, όπως τα απαριθμεί ο «Πολίτης»:

  • Σύμφωνα με τη μαρτυρία της 21χρονης, οι τέσσερις τους είχαν συναντηθεί αρκετό καιρό πριν τη διάπραξη του εγκλήματος, με σκοπό να οργανώσουν τη διάρρηξη στην οικία του άτυχου ζεύγους και να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο.
    Επίσης, ο 33χρονοςφέρεται να είπε πως κατά την προσπάθειά τους να διαρρήξουν την οικία του άτυχου ζεύγους «ίσως χρειαστεί να σκοτώσουμε».
    Ο 22χρονος κατονόμασε τον 33χρονο, ως το πρόσωπο που διέπραξε τους φόνους.
    Ο 22χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι μετέφερε τον 33χρονο το βράδυ του φονικού στη σκηνή του εγκλήματος.
    Ο 22χρονος φέρεται να είναι το δεύτερο πρόσωπο που μπήκε στο σπίτι. Δηλαδή εκείνος του οποίου άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος. Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους είχε καταθέσει στους ανακριτές πως ο 33χρονος, (που στην αναγνωριστική παράταξη αναγνώρισε ως το πρόσωπο που τον βρήκε στο δωμάτιό του) τον υποχρέωσε να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας για να μπει μέσα ο δεύτερος συνεργός του.
    Η Αστυνομία εντόπισε τεκμήρια στην οικία του 22χρονου και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία πιθανόν να φορούσε κατά τη διάπραξη του εγκλήματος.
    • Επίσης, στα σημειωματάρια που εντοπίστηκαν στο όχημα του 33χρονου, αναγράφονται τα γεγονότα της διπλής δολοφονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ