ΚΟΣΜΟΣ

Πωλήθηκε σε δημοπρασία κάρτ ποστάλ με την «υπογραφή» του Τζακ του Αντεροβγάλτη

Πωλήθηκε σε δημοπρασία κάρτ ποστάλ με την «υπογραφή» του Τζακ του Αντεροβγάλτη
grandauctions

Μια καρτ ποστάλ, την οποία πιστεύεται ότι είχε στείλει ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης προειδοποιώντας για δύο φόνους, πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 22.000 στερλινών.

Στην κάρτα, που είχε παραλήπτη το αστυνομικό τμήμα του Ealing, αναφερόταν το μήνυμα ότι το μαχαίρι του δολοφόνου «είναι ακόμη σε καλή κατάσταση». Η ημερομηνία που αναγράφεται στην καρτ ποστάλ είναι 29 Οκτωβρίου 1888, δηλαδή 11 ημέρες πριν τη δολοφονία της Mary Kelly, που πιστεύεται πως ήταν το τελευταίο θύμα του Τζακ του Αντεροβγάλτη, στις 9 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς.

450

«Προσέχετε, υπάρχουν δύο γυναίκες που θέλω εδώ κι εννοώ ότι θέλω να τους δώσω το μαχαίρι μου, που είναι ακόμη σε καλή κατάσταση. Ελπίζω να σας άρεσε το νεφρό. Είμαι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης», γράφει η κάρτα την οποία απέκτησε ένας Βρετανός συλλέκτης, έπειτα από σκληρή «μάχη» με έναν Αμερικανό.


Πηγή:grandauctions

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είχε κάνει αναφορά στο νεφρό και σε άλλο γράμμα του, στο οποίο σημείωνε πως είχε τηγανίσει το συγκεκριμένο όργανό ενός θύματός του και «ήταν νόστιμο».

Οι φόνοι του Τζακ του Αντεροβγάλτη παραμένουν τα πιο διαβόητα άλυτα μυστήρια στην εγκληματολογική ιστορία της Βρετανίας. Μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου 1888 δολοφόνησε πέντε γυναίκες στην περιοχή του ανατολικού Λονδίνου.

Αν και πολλά γράμματα της εποχής φέρουν την υπογραφή «Τζακ ο Αντεροβγάλτης», λίγα είναι γνήσια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ