ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σαλά Αμπντεσλάμ στρατολόγησε ομάδα μεταναστών στην Βουδαπέστη

Ο Σαλά Αμπντεσλάμ στρατολόγησε ομάδα μεταναστών στην Βουδαπέστη
O Σαλά Αμπντεσλάμ Γαλλική αστυνομία

Σύμφωνα με ουγγρικές κυβερνητικές πηγές, ο Σαλά Αμπντεσλάμ, νούμερο 1 καταζητούμενος αυτή τη στιγμή στη Ευρώπη για τις επιθέσεις στο Παρίσι, στρατολόγησε μια ομάδα μεταναστών στην Βουδαπέστη, σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης έκανε λόγο για έναν «κύριο ενορχηστρωτή» των επιθέσεων στον Παρίσι ο οποίος «στρατολόγησε μια ομάδα» μεταναστών που βρισκόταν στον σταθμό της Βουδαπέστης, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια, εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι ο άνθρωπος που στρατολόγησε τους μετανάστες ήταν ο Σαλά Αμπντεσλάμ, σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

«Ένας από τους ενορχηστρωτές των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι, βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό Κελέτι, στην Βουδαπέστη, όπου στρατολόγησε μια ομάδα από τους μετανάστες που ήταν εκεί κι οι οποίοι είχαν αρνηθεί να περάσουν από τις διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης και στη συνέχεια εγκατέλειψε τη χώρα μαζί τους,» είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιάνος Λαζάρ.

Ο ίδιος δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ημερομηνία ή την ταυτότητα των μεταναστών ή για το ενδεχόμενο να έλαβαν μέρος στις επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα.

Στο σταθμό Κελέτι εκείνες τις μέρες καθημερινά συγκεντρώνονταν χιλιάδες μετανάστες μετά το κλείσιμο των σερβο-ουγγρικών συνόρων, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στο Παρίσι, πηγή που βρίσκεται κοντά στις αρχές που διενεργούν τις έρευνες, είπε ότι το αυτοκίνητο που νοίκιασε ο Αμπντεσλάμ βρισκόταν στην Ουγγαρία, στις 17 Σεπτεμβρίου. Ο Αμπντεσλάμ, λίγες μέρες νωρίτερα, στις 9 Σεπτεμβρίου, πήγε μαζί με δύο άτομα στην Αυστρία με το ίδιο αυτοκίνητο. Κατά τον έλεγχο ο Αμπντεσλάμ είπε ότι θέλει να κάνει «διακοπές στην Αυστρία».

Ο τρομοκράτης έπινε καφέ στις Βρυξέλλες μετά την επίθεση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ