ΚΟΣΜΟΣ

Διπλό φονικό Κύπρος: Υπό την επήρεια ναρκωτικών φέρεται να ήταν ο 33χρονος

Διπλό φονικό Κύπρος: Υπό την επήρεια ναρκωτικών φέρεται να ήταν ο 33χρονος
Pixabay

Υπό την επήρεια ναρκωτικών φέρεται να βρισκόταν ο 33χρονος συλληφθείς για την διπλή δολοφονία στην Κύπρο, σύμφωνα με μαρτυρία των δύο επίσης συλληφθέντων, οι οποίοι μιλώντας στους ανακριτές, δίνουν μία άλλη διάσταση στο έγκλημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το στοιχείο αυτό δεν «αλλοιώνει» την ευθύνη και τον βαθμό της ενοχής του, εάν αποδειχθεί ότι διέπραξε το έγκλημα.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία δίνει μάχη με τον χρόνο για την διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης. Μένει η επαλήθευση των τεκμηρίωση των καταθέσεων των τριών εκ των τεσσάρων υπόπτων και η διασύνδεση τους με τα στοιχεία.

Όπως όλα δείχνουν, μοναδική «παραφωνία» μέχρι στιγμής αποτελεί η κατάθεση του 33χρονου συλληφθέντα. Οι καταθέσεις των υπόλοιπων συλληφθέντων -της συμβίας του, του ετεροθαλούς αδελφού και του 22χρονου- συγκλίνουν και «δείχνουν» τον 33χρονο ως το πρόσωπο που κατάφερε τις μαχαιριές στα δύο θύματα.

Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του 33χρονου, ο οποίος υπέδειξε τον αδελφό του ως τον δολοφόνο, τα μέχρι στιγμής δεδομένα της ανακριτικής διαδικασίας υποδεικνύουν διαφορετικά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Αυτό που επίκειται τώρα είναι η λήψη επαναληπτικών καταθέσεων από τους 4 βασικούς υπόπτους, με τελευταίο τον 33χρονο, καθώς οι ανακριτές επιδιώκουν να έχουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα με βάση τις μαρτυρίες των άλλων τριών, ώστε να κληθεί να απαντήσει σε σειρά νέων ερωτημάτων σε σχέση με τα γεγονότα της 18ης Απριλίου και να εντοπίσουν τυχόν αντιφάσεις.

Το απόγευμα της Δευτέρας μεταφέρθηκε για υπόδειξη σκηνών, η 21χρονη συμβία του 33χρονου, ενώ η ανακριτική ομάδα συνεχίζει με τη λήψη και νέων καταθέσεων από το περιβάλλον των συλληφθέντων.

Οι έρευνες θα επεκταθούν και σε άλλους χώρους στους οποίους κινούνταν το τελευταίο διάστημα οι ύποπτοι, με σκοπό να πρέπει να αξιοποιηθεί ο χρόνος κράτησης τους πριν από τη λήξη των διαταγμάτων κράτησης τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ