Βρετανικό κοινοβούλιο καλεί Ζάκερμπεργκ
Επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου ζήτησε την Τρίτη, για μία ακόμη φορά από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, να προσέλθει και να καταθέσει σχετικά με το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων, προειδοποιώντας τον, σε αντίθετη περίπτωση, θα του επιδώσουν «επίσημη κλήση».
Αφού είχε κληθεί για πρώτη φορά τον Μάρτιο, ο νεαρός δισεκατομμυριούχος είχε προτιμήσει να στείλει να τον εκπροσωπήσει ο τεχνικός διευθυντής του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Μάικ Σκρέπφερ.
Οι εξηγήσεις ωστόσο του υψηλόβαθμου στελέχους του Facebook δεν ικανοποίησαν πλήρως τον πρόεδρο της Επιτροπής Ψηφιακών Μέσων, Πολιτισμού και ΜΜΕ Ντέμιαν Κόλινς.
«Επομένως, επαναδιατυπώνουμε την πρόσκλησή μας στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ» επισημαίνεται σε μια επιστολή που εστάλη στο Facebook.
Ο βουλευτής προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που ο διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση, η επιτροπή θα μπορούσε να επιδείξει λιγότερο συμβιβαστική στάση.
«Ελπίζουμε ότι θα απαντήσει θετικά στο αίτημά μας, όμως εάν δεν το κάνει, η Επιτροπή θα του επιδώσει επίσημη κλήση την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί» τη Βρετανία.
Το να μην ανταποκριθεί σε μια επίσημη πρόσκληση του κοινοβουλίου θα μπορούσε να οδηγήσει τη Βουλή των Κοινοτήτων να λάβει μέτρα σε βάρος του, ακόμα κι αν απλά αυτή η προοπτική επαρκεί προκειμένου ένας μάρτυρας να ανταποκριθεί και να προσέλθει για εξηγήσεις.
«Κατόπιν πληροφοριών βάσει των οποίων (ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ) θα μιλήσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο, θα θέλαμε να έλθει στο Λονδίνο (…) την 24η Μαΐου» σημείωσε ο Ντέμιαν Κόλινς.
Ο επικεφαλής του Facebook έχει προσκληθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όμως δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί επίσημα ότι θα προσέλθει.
Ο Τραμπ παραιτεί τον Στάρμερ - «Απέτυχε παταγωδώς»
17:25
Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν αφού ξεκίνησαν οι συνομιλίες στην Ελβετία - Για πρόοδο μιλά ο Βανς
17:22
Ρέθυμνο: Συνελήφθη μητέρα που χτύπησε στα μάτια την 14χρονη κόρη της
17:12
Ο Ερντογάν έδωσε σήμερα εντολή για την επανάληψη των συνομιλιών για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης
17:00