Γιούνκερ προς ΗΠΑ: Δεν δεχόμαστε απειλές
Το μήνυμα πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα δεχτεί απειλές κατά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, αναφορικά με τους εμπορικούς δασμούς που επιβάλλει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
«Θα ήθελα να επαναλάβω το αίτημα αυτή η εξαίρεση να γίνει χωρίς όρους και μόνιμη. Θεωρούμε ότι τα αμερικανικά μέτρα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στη βάση της εθνικής ασφάλειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ, σημειώνοντας:
Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις μας με τις ΗΠΑ αλλά αρνούμαστε να διαπραγματευθούμε υπό απειλή.
Σημειώνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ παρέτεινε την προσωρινή εξαίρεση για την ΕΕ έως την 1η Ιουνίου, αν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι σαφές τι ακριβώς επιδιώκει η Ουάσινγκτον.
Σήμερα στη Βουλή η ψήφιση της ρύθμισης για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη - Τι προβλέπει
08:48
Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν θα απολογηθώ σε κανέναν - Άκυρο το ένταλμα σύλληψης»
08:44
Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η 29χρονη που μαχαίρωσε τον 24χρονο σύντροφό της
08:40
Κίνηση: Μεγάλες καθυστερήσεις στον Κηφισό - Μποτιλιάρισμα σε Κηφισίας και Αττική Οδό (χάρτης)
08:34