ΚΟΣΜΟΣ

Σαγιέντ-Θαλασσινός είχαν διαπληκτιστεί λίγες μέρες πριν το μακελειό

Σαγιέντ-Θαλασσινός είχαν διαπληκτιστεί λίγες μέρες πριν το μακελειό
Νικόλας Θαλασσινός Facebook

Ο Νικόλας Θαλασσινός (Nicholas Thalasinos) συγκαταλέγεται στους 14 νεκρούς του μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια.

Ήταν συνάδελφοι με τον Σαγιέντ και -όπως γράφει η Daily Mail- συχνά συζητούσαν για τη θρησκεία και την πολιτική. Μάλιστα, γυναίκα συνάδελφός τους θυμάται περίπτωση κατά την οποία είχαν διαπληκτιστεί .

Ενδεχομένως να έφταιγε το γεγονός ότι ο Θαλασσινός δήλωνε «σιωνιστής», μέλος του κινήματος του Μεσσιανικού Ιουδαϊσμού και αναρτούσε στα σόσιαλ μίντια μηνύματα υπέρ του Ισραήλ και ενίοτε κατά των Μουσουλμάνων. Ορισμένα εξ αυτών περιελάμβαναν μη κόσμιους χαρακτηρισμούς.

Από την άλλη ο Φαρούκ ήταν υπέρ το δέον ευσεβής μουσουλμάνος -συχνά, δε, δεχόταν πειράγματα για τα γένια του. Ως γνωστόν η μακριά γενειάδα είναι χαρακτηριστικό των θρησκόληπτων του Ισλάμ.

Για την ώρα πάντως δεν αποδεικνύεται -δίχως να αποκλείεται- ότι ο έντονος διάλογος και ο διαπληκτισμός που είχαν έπαιξαν ρόλο στην απόφαση του ζεύγους να αιματοκυλίσει το κέντρο υγείας.

Μία ημέρα πριν από τη σφαγή, ο Θαλασσινός είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής του, τις οποίες και δημοσιοποίησε στη σελίδα του στο Facebook. To μήνυμα που είχε λάβει έλεγε:

Δεν θα μπορέσετε ποτέ να φτιάξετε μια χώρα για εβραίους, διότι είστε δολοφόνοι και δειλοί, χρησιμοποιείτε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να πολεμούν για εσάς, σύντομα όμως θα εκδιωχθείτε, θα πεθάνετε και δεν θα δείτε ποτέ το Ισραήλ ως χώρα -πιστέψτε με, ποτέ

Μέχρι και λίγες ώρες πριν από την επίθεση ο Θαλασσινός είχε έντονη δραστηριότητα στο Facebook. To ενδιαφέρον του επικεντρωνόταν στον Πούτιν και αναρτούσε σχετικά άρθρα ενώ σχολίαζε αρνητικά τον Πρόεδρο Ομπάμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ