ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: 44 αγνοούμενοι από κατάρρευση πολυόροφου κτιρίου στο Σάο Πάολο

Βραζιλία: 44 αγνοούμενοι από κατάρρευση πολυόροφου κτιρίου στο Σάο Πάολο
REUTERS

Σαράντα τέσσερις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, μία ημέρα μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου 24 ορόφων στο κέντρο του Σάο Πάολο, όπως ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν τα άτομα αυτά βρίσκονται εντός του κτιρίου.

Την Τρίτη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανέφεραν ότι 3 άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ αυτών ένας άνδρας τον οποίο οι διασώστες επιχειρούσαν να σώσουν τη στιγμή που το πολυόροφο κτίριο κατέρρευσε, αφού είχε ξεσπάσει φωτιά.

«Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις έρευνες (…) 44 αγνοούμενοι» έγινε γνωστό σε ένα tweet, ώρες μετά την πυρκαγιά η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προκλήθηκε από ατύχημα σε κάποιο από τα διαμερίσματα.

Το κτίριο, το οποίο ήταν σε ετοιμόρροπη κατάσταση, είχε καταληφθεί από 146 οικογένειες, που ζούσαν σε επισφαλείς συνθήκες, καταπατώντας κάθε κανονισμό ασφαλείας.

Ο πρόεδρος Μισέλ Τεμέρ μετέβη στον τόπο της τραγωδίας την Τρίτη, όπου το συγκεντρωμένο πλήθος καταφέρθηκε εναντίον τους φωνάζοντας: «Θέλουμε σπίτια!».

Αποτέλεσμα ήταν οι σωματοφύλακές του να τον απομακρύνουν άρον άρον από την περιοχή.

Το Σάο Πάολο, με πληθυσμό 12 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι η πλέον πυκνοκατοικημένη πόλη της Λατινικής Αμερικής με τις κοινωνικές ανισότητες να βασιλεύουν. Άπορες οικογένειες κάνουν κατάληψη σε ερειπωμένα κτίρια, ενώ ολόκληρες περιοχές έχουν μετατραπεί σε συνοικίες φαντάσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ