ΚΟΣΜΟΣ

Εμπρησμός με άρωμα... γυναίκας στην Κύπρο

Εμπρησμός με άρωμα... γυναίκας στην Κύπρο
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η ερωτική αντιζηλία ήταν ο λόγος που προκλήθηκε πυρκαγιά λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε συνεργείο επιδιόρθωσης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στη βιοτεχνική περιοχή Λακατάμια της Κύπρου.

Η πρώην σύντροφος του ιδιοκτήτη επισκέφθηκε το σπίτι που διέμενε με τον σύντροφό της όσο βρίσκονταν ακόμη σε σχέση και εκεί συνάντησε μία άλλη γυναίκα. Έτσι, επέστρεψε στο σπίτι της, μάζεψε μερικά ρούχα, τα μετέφερε στο συνεργείο του πρώην συντρόφου της και αφού τα έλουσε με εύφλεκτο υλικό, τα πέταξε στον περιφραγμένο χώρο του συνεργείου και έβαλε φωτιά...Οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα και ώσπου να καταφθάσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία η επιχείρηση είχε γίνει στάχτη!

Πιο συγκεκριμένα, ολοσχερώς καταστράφηκαν το υποστατικό και ο εξοπλισμός καθώς και δεκατρία αμάξια και μερικές μοτοσυκλέτες, τα οποία ανήκαν σε διάφορα πρόσωπα που τα είχαν αφήσει στο κατάστημα για επισκευή. Οι ζημιές στο υποστατικό και στον εξοπλισμό υπολογίζονται στις 80.000 ευρώ. Τίποτα από όλα αυτά δεν καλύπτονται από κάποια ασφάλεια.

Στην ανάκρισή του ο ιδιοκτήτης, ανέφερε πως περίπου μιάμιση ώρα πριν τον εμπρησμό και ενώ βρισκόταν στο διαμέρισμά του, η πρώην του, με την οποία ήταν μαζί για έξι χρόνια και χώρισαν πριν μερικούς μήνες τον επισκέφθηκε απρόσμενα και την πόρτα άνοιξε η νέα σύντροφός του.

Όπως αναφέρει ο Πολίτης, η συμβία του ιδιοκτήτη ξεκίνησε να φωνάζει στην ύποπτη για τον εμπρησμό και αυτή αποχώρησε εκνευρισμένη. Λίγα λεπτά μετά, αποχώρησε και το ζευγάρι και δεν άργησε να διαπιστώσει πως στο καπό του οχήματος της κοπέλας είχε γραφτεί με μαρκαδόρο μια υβριστική φράση.

Ο ιδιοκτήτης της υπηρεσίας υποστήριξε πως με την ύποπτη, σκανδιναβικής καταγωγής, διατηρούσαν φιλικές σχέσεις μετά τον χωρισμό τους και πως ποτέ δεν τον είχε απειλήσει.

Ζημιές άνω των 80.000

Η αστυνομία κάλεσε άμεσα για ανάκριση την ύποπτη, η οποία παραδέχθηκε τον εμπρησμό και υποστήριξε πως επρόκειτο για ατύχημα και ότι είναι διατεθειμένη να πληρώσει τις ζημιές που προκάλεσε.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως θίχτηκε από τον τρόπο που της μίλησε η συμβία του πρώην συντρόφου της και γι’ αυτόν τον λόγο πήρε από το σπίτι της κάποια ρούχα, τα έβαλε σε μια τσάντα και τα μετέφερε έξω από το συνεργείο. Εκεί τους έβαλε φωτιά με κηροζίνη και τα πέταξε εντός της περίφραξης. Αντιλήφθηκε πως η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις αφού απομακρύνθηκε.

Νωρίτερα, η πρώην σύντροφος του άνδρα, του είχε στείλει μήνυμα στο οποίο ζητούσε συγγνώμη και του ανέφερε πως επρόκειτο για ατύχημα και πως μετέβη σε μοναστήρι για να προσευχηθεί.

Η ύποπτη οδηγήθηκε προχθές ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ