ΚΟΣΜΟΣ

11 χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν: Οι έρευνες θα συνεχιστούν

11 χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν: Οι έρευνες θα συνεχιστούν

Έχουν περάσει 11 χρόνια ακριβώς από την ημέρα που η μικρή Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε από το θέρετρο Πράια ντα Λουζ στην Πορτογαλία. Οι μέχρι σήμερα έρευνες δεν έχουν καταφέρει να ξετυλίξουν το «κουβάρι» της περίεργης αυτής υπόθεσης, που είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα και συνεχίζει να αποτελεί πηγή μεγάλου πόνου για την οικογένειά της.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να αποδεσμεύσει το ποσό των 174.000 ευρώ για περαιτέρω έρευνες τους επόμενους έξι μήνες.

Η ειδική ομάδα που συστάθηκε από τη Μητροπολιτική Αστυνομία το 2011, συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση μέχρι σήμερα και εξετάζει ακόμη ορισμένα σενάρια.

Η αστυνομία της Πορτογαλίας έκλεισε τον φάκελο της υπόθεσης το 2008 αλλά μετά από πιέσεις από τους γονείς της Μαντλίν, Κέιτ και Τζέρι, η Σκότλαντ Γιαρντ ξεκίνησε ανεξάρτητες έρευνες τρία χρόνια αργότερα.

Το μήνυμα των γονιών της για τη θλιβερή επέτειο των 11 ετών, είναι συγκινητικό…

Όπως είπαν συνεχίζουν να ελπίζουν και παραμένουν αποφασισμένοι… «Η ζωή είναι γεμάτη και πολυάσχολη, κάτι που βοηθάει, αλλά η Μαντλίν εξακολουθεί να απουσιάζει και μας λείπει πολύ».

Αρχικά, η ειδική ομάδα που διερευνά την εξαφάνιση της Μαντίλ αριθμούσε 29 μέλη, που συγκέντρωσαν πάνω από 1.500 καταθέσεις.

Μέχρι στιγμής, η αναζήτηση της Μαντίλ έχει κοστίσει πάνω από 12,4 εκατ. ευρώ αλλά οι αστυνομικοί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα ενδεχόμενα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών τους, οι ντετέκτιβ έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» 60 άτομα, έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην εξαφάνιση της μικρής 650 άνδρες που έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για σεξουαλικά εγκλήματα και έχουν διερευνήσει 8.685 μαρτυρίες ανθρώπων που θεωρούν ότι την είδαν σε κάποιο μέρος του πλανήτη…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ